HomeFeaturedFocusApple a lansat iOS 17.3 cu patch pentru un 0day si protectie...

Apple a lansat iOS 17.3 cu patch pentru un 0day si protectie suplimentara pentru furt

La începutul acestei săptămâni Apple a lansat update-ul iOS 17.3 care vine să repare o problemă majoră de securitate în engine-ul WebKit folosit de browser-ul Safari și implicit de sistemul de operare pentru a afișa informații, iar în plus puteți activa funcția ˝Stolen Device Protection˝.

Vulnerabilitatea despre care vorbesc este CVE-2024-23222 permite accesul neautorizat, de la distanță, prin simpla accesare a unui website infectat. Mai aiurea este că în momentul lansării update-ului iOS 17.3 Apple a spus că această vulnerabilitate a fost deja folosită pentru a infecta aparatele iPhone/iPad. Alături de problema asta au mai fost reparate încă multe altele – le găsiți pe toate aici dacă vreți să vedeți ce și cum. De asta aplicarea lui iOS 17.3 trebuie să fie o prioritate dacă încă nu ați făcut asta.

Dincolo de multele patch-uri o să mai descoperiți două chestii interesante: o opțiune extinsă de protecție împotriva furtului telefonului și posibilitatea de partajare a listelor de ascultare din Music. Dacă a doua mă lasă rece, vă recomand să activați imediat Stolen Device Protection, o chestie care crește nivelul de protecție asociat smartphone-ului prin faptul că introduce două restricții pentru schimbarea parolelor.

Prima e că dacă telefonul nu este într-o zonă marcată drept ˝sigură˝, adică acasă sau la birou, pentru schimbarea parolei contului Apple e nevoie neapărat de PIN și autentificare biometrică. Iar încercarea de a schimba această parolă altundeva în afara zonelor sigure implică și o perioadă de ˝întărziere˝ de o oră – asta în încercarea de a opri furturile de telefoane urmate rapid de schimbarea parolelor și în acest fel blocarea accesului utilizatorului la propriile date.

Nu e o soluție infailibilă (că de exemplu un hoț poate să vă monitorizeze și să vadă unde stați înainte de a vă fura telefonului și imediat ce l-a luat să încerce să ajungă în zona marcată ˝acasă˝ sau ˝muncă˝ unde poate schimba parola), însă îngreunează mult majoritatea tentativelor de furt.

Acestea fiind zise, recomandarea e clară: descărcați rapid iOS 17.3 și instalați-l. Apoi activați ˝Stolen device protection˝. O să vă mulțumiți dacă vă pierdeți sau vi se fură telefonul!

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep