HomeFeaturedFocusIDC: Apple a dominat piața globală de smartphone în 2023

IDC: Apple a dominat piața globală de smartphone în 2023

Apple

Cei de la IDC au publicat studiul lor legat de piața globală de smartphone pentru 2023. Conform acestuia, cei de la Apple s-au încoronat ca noi lideri pe această piață, după numărul de unități livrate/vândute de-a lungul întregului an.

Este o lovitură pentru Samsung, companie ce a dominat piața de smartphone din 2011 încoace. Ultimul an în care Samsung nu a deținut această coroană de rege suprem a fost în 2010. Faptul că această supremație a durat peste 10 ani, face cu atât mai dură această lovitură.

Conform celor de la IDC, Apple a livrat în 2023 un număr de 234.6 milioane de unități, iar Samsung a reușit să livreze doar 226.6 milioane de unități. Cotele de piață ale celor doi giganți au fost de 20.1%, respectiv 19.4%.

Restul jucătorilor din top 5, cu tot cu numărul de unități livrate și cotele de piață pot fi văzuți în tabelul de mai jos.

Pentru cei care nu știu, Transsion este compania care operează brand-urile Tecno, Infinix și iTel pe piața de smartphone.

Mai trebuie menționat că această schimbare de lider vine pe fondul unei scăderi a pieței globale de smartphone în 2023. Aceasta s-a contractat cu 3.2% față de 2022. Se pare că pe cei de la Apple i-a ajutat enorm un al patrulea trimestru al anului, în care rezultatele companiei au fost mult peste așteptări.

via  Businesswire

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep