HomeMobileAndroidO soluție de înregistrare video profesională vine pe Android, în regim gratuit!

O soluție de înregistrare video profesională vine pe Android, în regim gratuit!

Blackmagic Design (creatorul DaVinci Resolve) va aduce gratuit pe Android o soluție de înregistrare video profesională!
Blackmagic Design (creatorul DaVinci Resolve) va aduce gratuit pe Android o soluție de înregistrare video profesională!

Am citit că Blackmagic Design, compania care oferă în regim gratuit unul dintre cele mai bune instrumente de editare video – DaVinci Resolve, a decis să aducă pe Android, tot gratuit și o soluție de înregistrare video profesională. În așa fel încât să întregească oferta și să permită integrarea mai ușoară a materialelor video direct în Resolve.

Asta o să permită entuziaștilor (care nu au buget de investit în soluții profesionale) să înregistreze materiale video la nivel pro folosindu-se de smartphone-ul Android. Știm cu toții că majoritatea creatorilor de conținut s-au orientat către iPhone, datorită instrumentelor foarte bune de înregistrare și editare.

În curând și utilizatorii de Android vor putea avea parte de așa ceva datorită instrumentelor puse la dispoziție de Blackmagic Design, dar cu ceva rețineri: va trebui să așteptăm și să vedem pe ce aparate va funcționa și cum va funcționa. Pentru că de-a lungul timpului am văzut că fiecare producător a încercat să țină cât mai închis sistemul foto/video, în speranța că doar aplicațiile sale vor putea folosi la maxim capacitățile disponibile.

Din câte am înțeles, aplicația Blackmagic Design funcționează binișor pe aparatele din seria Galaxy S24 și Pixel 8 Pro – acestea sunt de altfel și vârful de gamă al Google pe zona foto. Și cred că Google va investi ceva efort aici, tocmai pentru că vorbim de o aplicație gratuită, la nivel pro, pe care nu trebuie să o creeze sau optimizeze ei.

Mă aștept ca în momentul lansării să nu fie prea multe smartphone-uri care să funcționeze perfect, dar în timp asta se va putea remedia. Rămâne să vedem ce și cum.

Din păcate nu avem încă o dată de lansare, așa că stăm cu ochii pe informația asta.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep