HomeFeaturedFocusGoogle prezinta search ballot pe Chrome in iOS

Google prezinta search ballot pe Chrome in iOS

Văd că Google a început să prezinte fereastra de search ballot pe Chrome de pe iOS – ieri m-am trezit cu o notificare în care mi s-a cerut să aleg ce engine de căutare doresc să folosesc, în ciuda faptului că aveam unul selectat deja. Știu că treaba asta se întâmplă de ceva vreme pentru situațiile în care instalezi Chrome, însă nu mă așteptam să îmi apară pe un aparat pe care folosesc Chrome de peste 1 an .

Mai mult, mi se pare aiurea că Google a generat treaba asta remote – zilele trecute nu am avut niciun update de Chrome, care să zicem ar justifica treaba asta. Google a decis să trimită remote o opțiune de activare – asta ca să știți că și ei pot face asta, la fel cum o poate face Apple sau oricare alt deținător al serviciilor pe care le folosim pe telefoane/PC-uri.

Nu zic că e neapărat un lucru rău să ți se spună direct în față că ai și alte opțiuni în afară de Google, însă mi se pare aiurea că am primit notificarea asta fără ca eu să o cer – știu, e reglementarea UE implementată de Google după cum a avut chef.

Și nu e ca și cum nu ai putea să schimbi motorul de căutare din Chrome, dacă ai vrea. Te duci frumos în Settings din Chrome și apoi alegi Search Engine și schimbi cu ce ai nevoie. Ba chiar poți adăuga un motor nou, dacă ceea ce cauți nu e în lista oferită de Google.

Ca să știți …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep