HomeFeaturedFocusSe poate: și electric, și puternic!

Se poate: și electric, și puternic!

2013-Mercedes-Benz-SLS-AMG-Coupe-Electric-Drive

V-am povestit printr-o serie de articole câteva dintre performanțele motoarelor electrice sau hibride și încercările producătorilor de a impune acest tip de motoare, percepute până de curând ca fiind ușor feminine, gusturilor destul de exigente în materie de mașini (ca simbol al masculinității) ale bărbaților. V-am povestit despre isprăvile acestor tipuri de motoare, v-am arătat variante cu măcar câțiva căluți electrici ale celor de la Ferrari sau Porsche.

Ca o paranteză, când prezentam acești bolizi cu motoare hibride, în mare parte rămași pe tehnologia clasică, dar etalând și o mică herghelie de ponei electrici, mă îndoiam de succesul lor și vedeam această manevră ca pe una destinată ocolirii taxelor foarte mari de înmatriculare ale unei astfel de mașini, știute fiind scutirile semnificative de care mașinile hibrid beneficiază la aceste taxe. Mă îndoiam totodată de succesul pe plan local a acestui tip de motorizare (indiferent de motivația din spatele achiziționării) și spuneam că va dura multă vreme până vom vedea pe străzile noastre mașini din cele prezentate. Ei bine, m-am înșelat și mă bucur că am făcut-o. Zilele trecute am văzut pe străzile din Brașov un Porsche Panamera S E-Hybrid, cu numere de Brașov. Este un început promițător pentru reducerea poluării și mă bucur că se întâmplă și pe la noi. Încă odată, indiferent de motivația din spatele adoptării unui astfel de motor.

Revenind, listei de sportive cu grijă pentru mediu li se adaugă și Mercedes. Și o face cu stil, așa cum îi stă bine companiei germane. Modelul Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este unul integral electric, care îmbină grija pentru mediu cu performanțele sportive de necontestat. La acest al doilea capitol, stă dovadă timpul excelent pe care mașina care accelerează de la zero la o sută de km/h în 3,9 secunde, l-a scos pe circuitul de la Nurburgring, motiv pentru germani să facă ceva vâlvătaie despre ea. Vâlvătaie din care a lipsit un parametru important pentru o mașină electrică, și anume autonomia de care se bucură cele patru motoare electrice care urnesc acest bolid.

Așa cum am spus-o în titlu, se poate și electric și puternic. Grija pentru mediu, cel puțin pentru cei care doresc sportivitate extremă, costă însă. Undeva pe la 416.500 de euro. Modelul se va lansa luna aceasta, așa că vom vedea destul de curând de cât succes se bucură. Sper să fie adoptat de cât mai mulți doritori de senzații tari cu un puternic simț ecologic, pentru binele planetei noastre. De care trebuie să avem grijă din toate punctele de vedere.

via Engadget

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep