HomeFeaturedFocusSamsung domină pe segmentul de smartphone, dar pierde cotă de piață

Samsung domină pe segmentul de smartphone, dar pierde cotă de piață

smartphone market

Este una dintre concluziile care pot fi trase după parcurgerea rezultatelor celui mai nou studiu de piață al celor de la IDC. Studiu din care aflăm că trendul prin care telefoanele smart le-au surclasat pe suratele lor mai simple se continuă.

Așa cum spuneam și în titlu, pe zona de smartphone Samsung își continuă supremația. Dar cota sa de piață este în scădere, de la 32,2 procente în trimestrul al doilea al lui 2012, la 30,4 procente în aceeași perioadă a anului curent. Nici Apple nu stă mai roz, cu o pierdere de 3,5 procente, care îl duce la o cotă de piață de 13,1 %.

LG deschide lista câștigătorilor, aflându-se pe locul al treilea al topului, cu o creștere de 1,4%. Este mică, dar pare a fi împotriva curentului, de aceea nu este deloc de neglijat. Lenovo (care nu se dezminte, la fel ca la PC-uri și care i-a scos din primele poziții pe cei de la Huawei) și ZTE întregesc un top 5 în care, nici de această dată nu își găsește locul HTC.

via IDC

7 COMENTARII

  1. @Ionut Balan Probabil am putea imparti profitul pe segment la numarul de telefoane vandute… numai ca e destul de greu: nu prea se mai face diferenta intre livrat si vandut….

  2. @zidanne
    Cam greu de obtinut cifrele astea, iti dai seama. Cum zicea si @dexiulian, chiar crezi ca Apple sau Samsung vor da aceste date?

    Poti pleca de la premisa ca in medie se castiga macar 1 EUR pe fiecare smartphone vandut, ca altfel nu se justifica jocul.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep