HomeFeaturedFocusSteve Ballmer se retrage de la șefia Microsoft

Steve Ballmer se retrage de la șefia Microsoft

Ballmer_Gates

Se va întîmpla în următoarele 12 luni, deîndată ce un succesor capabil să preia frâiele gigantului Microsoft va fi găsit. Și, așa cum era normal, la aceste “căutări” va participa și Steve Ballmer, care va rămâne CEO-ul companiei până la momentul numirii oficiale a succesorului, dar și Bill Gates, alături de o armată de consilieri și consultanți, numiți pompos comitet de succesiune.

Decizia lui Ballmer este rezultatul dorinței de a se retrage, una firească până la urmă. Discursul său care a însoțit acest anunț a scos la iveală și câteva aspecte interesante. Unul dintre acestea este dat de faptul că, în momentul în care Steve Ballmer a intrat în Microsoft, compania număra 30 de angajați și avea cifre financiare de ordinul miimilor față de cele actuale. Altul, este afirmația lui Ballmer conform căreia, cea mai mare dezamăgire a sa în perioada în care a fost în Microsoft, a fost Vista.

Sunt curios să aflu care va fi succesorul lui Ballmer și al lui Bill Gates. Oricine ar fi el, va avea pe umeri o moștenire grea. La propriu și la figurat.

via Seattle Times

8 COMENTARII

  1. Este evidenta comparatia cu perioada in care a venit in companie, nu cu cea in care a devenit CEO. Oricum, a avut o mostenire greu de controlat dupa Gates. Iar evolutia in ultimele zile a pretului actiunilor… spune tot! 🙂

  2. Cand Ballmer a devenit CEO, Microsoft avea o capitalizare de piata de 600 miliarde dolari. Inainte de anuntul retragerii, Microsoft valora 200 miliarde dolari, iar dupa anunt actiunile au crescut cu cca. 7%. Nu sunt cifre foarte bune pentru Steve Ballmer.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep