HomeFeaturedFocusPlasticul care se auto-repară poate pătrunde în lumea smartphone-urilor

Plasticul care se auto-repară poate pătrunde în lumea smartphone-urilor

terminator

Un grup de cercetători din Spania a descoperit un polimer care dovedește capacități de auto-vindecare de-a dreptul miraculoase în momentul în care suferă distrugeri fizice. Motiv pentru care l-au și denumit Terminator. Descoperirea, pe care o să vă invit să o urmăriți în clipul de mai jos, are o multitudine de utilități, în momentul în care va putea fi folosită pe scară largă.

Personal, în primă fază m-am gândit instant la fragilele noastre telefoane smart sau tablete. Cum ar fi ca zgârieturile să se repare instant? Mă rog, nu chiar instant, dar ideea este că se pot repara. Apoi mi-am dat seama că poate fi folosit la multe obiecte cu care interacționăm în activitățile cotidiene. Aparatele electronice și electrocasnice, autovehiculele (chiar și vehiculele electrice), sau hainele. Iar ideea celor ce au produs acest polimer, de a-l putea folosi inclusiv pentru a creea piele artificială, pare deja desprinsă din filmele SF. Chiar că denumirea de Terminator este potrivită. Îl mai țineți minte pe Petman, robotul umanoid? Dacă ar avea și capacitatea de a se autovindeca, chiar că ar fi înfricoșător.

Oricum nici cu hainele care se repară singure nu aș avea nimic împotrivă, mai ales cele pentru copii. Dar parcă tot la smartphone îmi zboară gândul. Să îl scapi pe jos și să nu îți mai sară inima din piept pare un mare pas în față.

via Inhabitat

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep