HomeFeaturedFocusFacebook achizitioneaza WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari

Facebook achizitioneaza WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari

Este clar sezonul marilor achiziții, cele cu nume rezonante la mijloc. Google a achiziționat Nest, Lenovo a cumpărat Motorola, Viber a fost vândut. Ei bine, iată că și Facebook se mișcă și achiziționează WhatsApp-ul, aplicația concurentă pentru Viber, în intenția declarată de a oferi o cât mai mare deschidere și conectivitate omenirii.

“WhatsApp is on a path to connect 1 billion people. The services that reach that milestone are all incredibly valuable. I’ve known Jan for a long time and I’m excited to partner with him and his team to make the world more open and connected,” a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook.

De partea cealaltă omologul său, Jan Koum, co-fondator și CEO al WhatsApp, nu a rămas deloc dator și a întors vorbele frumoase:

“WhatsApp’s extremely high user engagement and rapid growth are driven by the simple, powerful and instantaneous messaging capabilities we provide. We’re excited and honored to partner with Mark and Facebook as we continue to bring our product to more people around the world. “

Dincolo de declarațiile de fațadă, cel mai probabil interesul Facebook a fost stârnit de numărul mare de utilizatori de WhatsApp, aproximativ 450 de milioane de utilizatori lunari și circa 315 milioane de utilizatori zilnici și de posibilitatea ca aceștia să ajungă în curtea altui gigant IT. Cel puțin pentru moment, din perspectiva utilizatorilor de WhatsApp, nimic nu se va schimba. Vom vedea pe viitor care sunt intențiile Facebook cu această bază de clienți care ajunge în curtea lor odată cu această manevră. Valoarea totală a tranzacției se ridică la 19 miliarde de dolari, dintre care doar 4 miliarde vor fi cash, iar restul sunt acțiuni la ambele entități.

via Engadget

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep