HomeFeaturedFocusCu o zi înainte de Pwn2Own 2013 Google rezolvă 10 vulnerabilități din...

Cu o zi înainte de Pwn2Own 2013 Google rezolvă 10 vulnerabilități din Chrome

image

Așa a făcut și anul trecut când în ziua precedentă pornirii conferinței CanSecWest în cadrul căreia se desfășoară cunoscutele concursuri de hacking Pwn2Own și Pwnium care oferă premii importante în bani celor ce reușesc să spargă sistemele puse la dispoziție de organizatori.

Din cele 10 vulnerabilități rezolvae în Chrome 25.0.1364.152 for Windows and Linux, șase au avut clasificarea High în termeni de severitate!

La CanSecWest 2013, concursul Pwn2Own are ca premiu 100000 USD pentru cei ce vor reuși să spargă un sistemul cu Windows 7 și Chrome respectiv combinația IE 10 și Windows 8.

Pwnium este concursul paralel sponsorizat de Google și centrat pe sistemul de operare Chrome ce rulează pe un Samsung Series 5 Chromebook. Cine reușește să îl spargă are șansa să intre în posesia a 3.14159 milioane USD.

Zilele ce urmează vor fi interesante în contextul în care am fost asaltați de probleme de securitate din Flash și Java, pluginuri care fac orice browser să fie vulnerabil.

Până acum Google a avut o aură de browser ”invincibil” care a început să dispară încet, încet. La Pwn2Own 2013 vom vedea cât din acest mit mai dăiunește în Chrome.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep