HomeFeaturedFocusM-am văzut cu HTC One, la Bucureşti

M-am văzut cu HTC One, la Bucureşti

 

HTC One_1

Ieri seară a avut loc prezentarea oficială a lui HTC One în România, motiv pentru care am reluat şi eu deplasările spre Bucureşti. Eram foarte curios să văd HTC One în realitate – ştiţi că nu mă arunc să dau calificative produselor decât după ce le văd. Specificaţiile mă ajută să îmi fac o părere iniţială şi cam atât pentru că experienţa mi-a arătat de nenumărate ori că ceea ce sună bine pe foaie s-ar putea să nu funcţioneze în realitate aşa cum te aştepţi. De la lansarea de la Londra a lui HTC One am rămas cu speranţa că HTC One schimbă definitiv perspectiva sumbră a seriei Sensation în ceva nou, revoluţionar.

Când am luat pentru prima dată în mână HTC One m-am convins singur că aşa e. Construcţia metalică, uşurinţa de prindere în mână, design-ul fluid te atrag din prima clipă. E de ajuns să pui mână pe el ca să poţi spune acel WoW! pe care piaţa îl aşteaptă nesăţioasă la fiecare lansare de produs nou. Display-ul este şi el interesant – l-am folosit prea puţin ca să pot spune mai multe despre el.

Ce am mai remarcat în cele câteva minute de folosire este că Blink Feed (modulul din HTC Sense responsabil cu agregarea informaţiei din mai multe surse: feed-uri de ştiri, facebook, twitter) e construit inteligent. Îl asimilez unui Flipboard construit mai bine pe Android. Pe 4G funcţionează instant.

HTC One_3

La fel, interfaţa Sense răspunde instant comenzilor – fără lag vizibil. Treaba asta poate fi relativă pentru că în funcţie de numărul de aplicaţii instalate şi informaţii ce trebuie agregate poate să devină foarte lentă. Îmi voi da seama după ce testez. Un ultim aspect pe care l-am mai remarcat este că boxele de pe HTC One fac treabă excelentă – cine vrea o minidiscotecă portabilă şi-a cam găsit soluţia :).

Revenind la lansarea de ieri de la Bucureşti, i-am adresat mai multe întrebări lui Mihai Nodea, Country Manager Romania & Moldova la TCCM/HTC. Vizau posibilitatea introducerii unor modele noi de HTC One cu alte dimensiuni de ecran. Deocamdată focusul HTC este pe One. Ar fi frumos să fie un singur model pe care HTC să se concentreze pentru a-şi recâştiga cota de piaţă de pe Android.

Cred că HTC a mizat tot pe One şi dacă face greşeli s-ar putea să nu îşi mai poată reveni. Asta nu înseamnă că versiuni mai mici de HTC One nu vor apărea – eu chiar cred că un One de 4,3 sau 4 inci va ieşi la un moment dat. Sper doar să nu vedem un One Plus.

După întâlnirea de ieri cu HTC One şi parcurgerea noutăţilor despre Galaxy S4 sunt şi mai nerăbdător să testez HTC One. Pe alb dacă se poate :). Câteva analize (nu vreau să le spun review-uri pentru că sunt făcute după o zi/două de folosire) româneşti sunt deja publicate de ieri. Radu şi-a expus deja părerea, el având deja avantajul unui prim contact la lansarea de Londra.

HTC One ar trebui sa fie disponibil in Romania la jumatatea lunii aprilie la toti operatorii. Preturile nu sunt inca divulgate, asteptati-va la peste 600 EUR la liber.

HTC One_2

Revin cu informaţii noi când ajunge sample-ul la mine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

7 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep