HomeFeaturedFocusDespre IT Camp 2013, la final: evenimente de care România are mare...

Despre IT Camp 2013, la final: evenimente de care România are mare nevoie

IMAG0200

S-a terminat şi ediţia a treia a evenimentului IT Camp, creat pentru dezvoltatorii pe platformă Microsoft din România şi zona Europei de Est. A fost un eveniment intens, cu prezentări care au tratat subiecte pe gustul tuturor participanţilor.

Aproape 400 de dezvoltatori, preponderent din Cluj, dar nu numai (au fost şi din Bucureşti, Braşov şi alte oraşe) au venit să primească informaţii de calitate de la persoane non-Microsoft, implicate în noile tehnologii. Din câte am putut discuta cu dezvoltatorii participanţi la eveniment, impresia generală a fost una pozitivă şi există cereri de repetare.

Ca de multe alte ori, în cadrul unor evenimente similare IT Camp, şi la ediţia 2013 a reieşit foarte clar avantajul de a primi live informaţii despre tehnologiile noi, explicate de cei ce le folosesc. Toţi participanţii cu care am discutat au spus că preferă să intre în contact cu chestii noi prin intermediul unor conferinţe gen IT Camp decât să stea să se documenteze singuri.

Pe de altă parte, speakerii ce au prezentat la IT Camp 2013 s-au declarat impresionaţi de calitatea participanţilor şi dorinţa lor de a primi cât mai multă informaţie de actualitate. Nu toţi participanţii lucrează în proiecte cu tehnologii noi, sigur toţi au vrut să se informeze despre ce este nou.

De data asta nu voi mai da exemple de prezentări care mi-au plăcut – nu am apucat să le văd pe toate, pentru că multe faine se desfăşurau în paralel.

Din punctul meu de vedere, IT Camp 2013 a fost o reuşită. A strâns un număr semnificativ de dezvoltatori 380+ (în creştere faţă de anii precedenţi), a reuşit să ofere o gamă variată de informaţii participanţilor, a adus în România oameni importanţi din domeniu, să vorbească la un nivel similar cu cel al conferinţelor de TOP din Europa şi SUA. Toate astea se datorează ambiţiei organizatorilor de a crea ceva deosebit pentru comunitatea de dezvoltatori din România.

Pentru asta Tudy Damian şi Mihai Tătăran, împreună cu echipa de organizare, merită felicitări. Bravo şi la mai mare! Cu toate micile neajunsuri, ediţia 2013 a IT Camp a fost una reuşită: locaţie bună, agendă interesantă, oameni faini. Mi-am adus aminte de TechEd şi PDC.

pic_shot_1369290639809

Dacă la început am fost sceptic legat de dorinţa de a avea toate prezentările în limba engleză, la final sunt de acord cu decizia organizatorilor: prezentatorii din afara ţării au putut vedea şi demo-urile celor din România şi vor vorbi de ele mai departe. Din vorbă în vorbă te faci cunoscut – de exemplu Richard Campbell a venit în România pentru că Tim Huckaby i-a povestit de România, de comunitatea de dezvoltatori. Aşa am putut avea în România un om pe care cei din Anglia nu au reuşit să îl convingă (încă) să prezinte la ei.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep