HomeFeaturedFocusConform CEO-ului Valve, Gabe Newell, viitorul jocurilor este Linux-ul

Conform CEO-ului Valve, Gabe Newell, viitorul jocurilor este Linux-ul

image

Nu consolele Microsoft sau Sony, nu tabletele și/sau telefoanele Apple sau Android. Ci Linux. Putem să extrapolăm că de fapt Android și MacOS/iOS sunt de fapt Linux, dar asta e altă poveste.

În keynote-ul de la Linuxcon, CEO-ul Valve Gabe Newell a spus că viitorul jocurilor este pe Linux, cu aluzie la o consolă ce se va lansa în perioada următoare și că factorul principal de creștere este Steam, palatforma online în care există deja 198 de jocuri.

Dinamicitatea platformelor open este elementul cheie în dezvoltarea viitoare și implicarea comunității duce la timpi mai mici de intrare pe piață. Apple de exemplu a avut nevoie de șase luni pentru a aproba un update al Valve pentru un joc, ceea ce în momentul de față e inadmisibil.

Chiar dacă vânzările de PC-uri scad de la an la an, inovația din zona open source e un factor ce nu a fost afectat. Un alt exemplu, comunitatea Team Fortress a creat de 10 ori mai mult conținut decât au reușit dezvoltatorii de la Valve.

Poate că toate aceste declarații nu sunt decât primele elemente de promovare pentru viitoarea consolă Valve, denumită Steam Box ce probabil că va rula Linux. Așa se explică foarte ușor declarațiile lui Gabe Newell.

Ca de obicei, de la vorbe la fapte și de acolo la reacția pieței e un drum foarte lung și anevoios. Măcar suntem de acord că viitorul jocurilor stă în console și nu în PC și/sau tablete (cel puțin nu astea actuale).

Încă îmi aduc aminte ce multă muncă trebuia să depun ca să dau drumul unui joc pe Linux, pe vremea când încă foloseam PC-ul pentru a mă juca. Am renunțat la asta acum vreo 4-5 ani și în final am ajuns la Xbox.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep