HomeFeaturedFocusLa IFA 2013 Samsung prezintă Galaxy Note 3 și ceasul Galaxy Gear...

La IFA 2013 Samsung prezintă Galaxy Note 3 și ceasul Galaxy Gear Watch

Galaxy Gear_001_Front_Mocha GrayGalaxy Gear_001_Front_Oatmeal Beige

Nici nu a început bine conferința de tehnologie IFA de la Berlin și deja suntem inundați cu informații despre produse. În cadrul evenimentului Unpacked, al 11 din seria susținută de Samsung, au fost anunțate cele două produse mult așteptate: ceasul Galaxy Gear și phablet-ul Galaxy Note 3.

Galaxy Gear este un ceas modern, cu sistem de operare propriu, beneficiind de un display de 1,63 inci (320 x 320 pixeli) Super AMOLED, construit în jurul unui procesor la 800 Mhz. Are două microfoane și un difuzor, conectivitate Bluetooth, accelerometru și giroscop plus 4GB memorie de stocare și 512 MB RAM.

În carcasa de 36,8 x 56,6 x 11,1 mm intră o baterie de 315 mAh, întreg ansamblul cântărind 73,8 grame.

O nouă experiență a mobilității în comunicare

Samsung GALAXY Gear le oferă utilizatorilor oportunitatea de a se bucura de prezent și de a fi permanent conectați cu device-urile Galaxy. Cu ajutorul dispozitivului, aceștia pot primi notificări referitoare la cele mai recente mesaje primite, apeluri și mail-uri, alături de alerte, astfel că utilizatorii pot previzualiza acele mesaje, precum și accepta sau respinge discret apelurile. Când un mesaj primit necesită mai mult decât o privire rapidă, utilizatorii își pot lua pur și simplu dispozitivele Samsung GALAXY și funcția Smart Relay va afișa imediat întregul conținut pe ecran.

Control vocal

Difuzorul încorporat permite realizarea apelurilor hands-free cu ajutorul dispozitivului GALAXY Gear, păstrând în același timp device-ul conectat. De exemplu, un utilizator care iese de la cumpărături cu mâinile ocupate, poate efectua un apel cu ajutorul GALAXY Gear, fără să atingă ecranul. Mai mult, posesorii de GALAXY Gear pot elabora mesaje, pot marca evenimente în calendar, pot seta alarme și pot verifica starea vremii, prin intermediul funcției S Voice.

Surprinde fiecare moment

Alături de funcțiile smart, Samsung GALAXY Gear introduce noi funcții surprinzătoare care le oferă utilizatorilor oportunitatea de a surprinde cele mai importante momente. Cu ajutorul funcției Memographer și al camerei de 1,9 megapixeli, cei aflați mereu în mișcare pot realiza atât fotografii, cât și clipuri video pentru a crea repede note vizuale ale celor mai importante și interesante informații pe care le întâlnesc. În plus, acestea pot fi împărtășite cu cei dragi prin intermediul rețelelor de socializare. Mai mult, funcția Voice Memo le permite utilizatorilor să înregistreze gânduri sau conversații și să salveze acele înregistrări sub formă de text pe dispozitivele GALAXY.

 

Mai multe funcții pentru mai multă mobilitate

Datorită noului Samsung GALAXY Gear, utilizatorii se pot bucura de o gamă variată de funcții oferite de noul accesoriu. Funcția Auto Lock securizează automat și smartphone-ul, în momentul în care acesta este la o distanță mai mare de 1,5 metri de telefon. În momentul în care telefonul este din nou în raza de proximitate, Samsung GALAXY Gear îl deblochează, astfel încât informațiile să fie mereu în siguranță. Funcția Find My Device este utilă pentru a afla locul în care se află telefonul sau alte dispozitive smart care în momentul activării funcției transmit semnale sonore și luminoase. În plus, datorită noului dispozitiv Samsung GALAXY Gear, utilizatorii pot controla melodiile redate de dispozitivele din universul GALAXY. Mai mult, GALAXY Gear poate fi folosit și ca pedometru pentru a ține evidența activităților fizice și a performanțelor cuantificate în numărul de calorii arse, în numărul de pași sau în distanțele parcurse.

Galaxy Gear e făcut să funcționeze cu Galaxy Note 3, fiind de fapt o interfață de comunicare cu acesta.

Un prim material video cu Galaxy Gear e disponibil via TheVerge:

 

Galaxy Note 3: design similar, altă dimensiune

Galxy Note3_030_set1

Samsung GALAXY Note 3 e un aparat cu display de 5,7 inci, full HD Super AMOLED cu 8,3 mm grosime și doar 168g – zic doar ținând cont de dimensiunea de 5,7 inci.Bateria este de 3.200 mAh, o cameră foto de 13 megapixeli cu Stabilizare Smart și funcții low light. În momentul de față are cea mai multă memorie RAM de pe un astfel de produs, adică 3GB plus 32/64 GB pentru stocare plus slot microSD.

Procesorul leste un Quad-core la 2,3 GHz pentru varianta de Note 3 cu LTE în timp ce versiunea 3G vine cu un octa-core ( A15 1.9 GHz + A7 1.3 GHz) la 1,9 GHz. Rulează Android 4.3 Jelly Bean pentru început.

Galaxy Note3 FlipCover_004_Open Pen_Classic White

Urmașul seriei Galaxy Note vine și cu ceva schimbări la nivel software. KNOX e doar una dintrele, adică o soluție de tip sandbox în care pot fi rulate/stocare informații confidențiale.

Samsung GALAXY Gear va fi lansat împreună cu GALAXY Note 3 începând cu data de 25 septembrie 2013. Probabil că atunci le vom vedea și în România.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. @Bogdan: pentru o autonomie de 25 de ore, nici la mișto nu mi-aș lua așa ceva. De ce naiba nu revoluționează odată bateriile. Tot tipul se axează pe ecrane, camere, și alte prostii. Ei nu-și dau seama că bateria reprezintă un criteriu de selecție foarte important?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep