HomeFeaturedFocusFile de istorie: Lycos isi vinde o parte din proprietatile intelectuale

File de istorie: Lycos isi vinde o parte din proprietatile intelectuale

M-a atras din start acest material, pentru că mă număr printre aceia care a utilizat, pentru o perioadă nu foarte scurtă, motorul de căutare Lycos, undeva prin 1997-1998. Pe vremea aceia, colegii mei de la CHIP (și aici vorbesc de cei mai în vârstă) fugeau de tot ceea ce era prea mainstream și utilizau produse mai puțin cunoscute. Niște adevărați hipsteri ai IT-ului! Așa că vă dați seama că iubeau Linux-ul și că a fost recomandarea lor cea care m-a orientat înspre Lycos.

Nu am știut, sincer o spun, că Lycos mai este funcțional și compania care l-a construit, deși preluată între timp de către o altă entitate, încă mai există. La fel cum nu am avut habar că patentele deținute de Lycos sunt suficient de puternicie încât să pună Google în încurcătură, măcar pentru o perioadă, de vreo două ori. Dar astăzi mi-au picat ochii pe materialul de față, astfel încât, punând lucrurile cap la cap, aș putea să afirm că Google ar trebuie să fie foarte interesat de respectivele patente. Însă ei își cunosc cu siguranță mai bine stategia de business.

Interesant este că Lycos a ales să vândă o parte din patentele deținute, pentru că se pregătește să lanseze o serie de produse hardware. Fără a detalia prea mult despre ce este vorba. Lucru care, pe mine cel puțin, mă face foarte curios. Așa că de acum, voi sta cu ochii pe această companie care a trezit melanolia în mine.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep