HomeFeaturedFocusIn vizita la Garage, incubatorul de proiecte inovatoare de la Microsoft

In vizita la Garage, incubatorul de proiecte inovatoare de la Microsoft

WP_20150730_11_46_20_Pro__highres

Dacă tot sunt în Redmond la finala mondială a competiției Imagine Cup 2015 am profitat de ocazie și am dat o raită pe la clădirea 27, locul unde se găsește The Garage, incubatorul de proiecte (inovative) de la Microsoft. Aici am fost întâmpinat de Jeff Ramos, senior director for The Garage care a avut amabilitatea să ne vorbească despre filozofia din spatele The Garage.

WP_20150730_11_34_08_Pro__highres

Ideea centrală din spatele The Garage este că majoritatea companiilor din industria de tehnologie au început într-un garaj și că Microsoft, ca o companie uriașă și veche în același timp, avea nevoie de un loc în care angajații să poată lucra pe proiecte noi, proiecte de care erau pasionați și în care să poată aplica principiul agile: ”fail fast, fail hard”.

Așa a apărut în 2009 The Garage cu aproape 16 proiecte iOS, Android și Windows ieșite din divizia Office. Acum, cu noua direcție cloud first, mobile first, Satya Nadella redefinește ideea de Garage: în mesajul de întâmpinare spune că ”The Garage nu este doar un proiect, este o comunitate unde angajații din toată lumea pot să dea frâu liber imaginației”.

WP_20150730_10_54_18_Pro__highres

Cele mai recente exemple de proiecte ieșite din Garage sunt InstaNote, Work Item Studio, Receipt Tracker și 3-in-1 Dock design pentru Surface. Sunt atât proiecte din zona software cât și hardware – apropo, conceptul de docking pentru Surface poate poate să fie construit de oricine are materialele și priceperea necesară.

7127_SurfacePro3-in-1-triple-monitor-full-res_JPG-550x0

Revenind la The Garage, în momentul de față este unul global și Satya Nadella îl susține: e nevoie de inovație la Microsoft și prin The Garage poate să apară. De asta sunt încurajate și hackathoanele interne, acele concursuri de programare apărute ca să rezolve niște probleme punctuale sau în care pasionații pot să își pună în valoare priceperea pe proiecte care nu au neapărată legătură cu activitatea curentă productivă.

WP_20150730_11_09_21_Pro__highres

În interiorul The Garage poate să vină orice angajat ce are ceva interesant de făcut – e ca o bibliotecă ce poate să fie folosită de către toată lumea, cu respectarea anumitor reguli. Am văzut laboratorul hardware unde sunt imprimante 3D, lasere, șurubelnițe și șublere, chestii pe care probabil nu te-ai aștepta să le vezi în interiorul unei companii de software. Sunt acolo pentru a putea fi folosite la nevoie – apropo de asta, știți conceptul Ninja Cat? Am văzut câteva prototipuri din carton/lemn pentru niște modele 3D ale Ninja Cat Zâmbet.

Îmi place mult ideea The Garage – din 2009 de când a pornit mă uit mereu peste proiectele care apar de acolo, unele sunt faine, altele mai puțin, e adevărat. Acum am ajuns să văd și fizic cum e acolo și dacă aș fi un student sau tânăr absolvent aș vrea cu siguranță să fac parte dintr-o astfel de echipă.

L-am întrebat pe Jeff Ramos cum poate intra cineva în The Garage și mi-a dat un răspuns simplu: avem poziții de internship la The Garage, dar cel mai bine ar fi ca cei interesați să intre în programul Microsoft internship și cât sunt aici să înceapă să lucreze la proiecte speciale/idei faine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep