HomeFeaturedFocusO recapitulare a competitiei Imagine Cup in Romania

O recapitulare a competitiei Imagine Cup in Romania

x10sctmp1

Valy, pasionat aşa cum îl ştiu, a făcut un istoric al finalelor locale pentru secţiunea Software Design din cadrul competiţiei internaţionale Imagine Cup, dedicate studenţilor pasionaţi de tehnologie.

Ce nu a spus Valy în mod explicit, o să vă spun eu acum: uitaţi-vă la rezultatele obţinute de echipele româneşti ce s-au dus mai departe în finala mondială. Au fost câteva participări de excepţie, încununate de victoria din 2009 a echipei Sytech, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Toate rezultatele remarcabile au două elemente comune: echipele vin de la universităţi în care Imagine Cup este un proiect prioritar şi există oameni precum Simona Motogna, Valy Greavu, Sabin Buraga, Dan Suciu ce îşi dedică timp şi pasiune în sfătuirea studenţilor ce vor să se angreneze în competiţie.

Şi al doilea, ori de câte ori membrii juriului au fost oameni cu experienţă în domeniu IT (Ciprian Jichici, Ovidiu Pintea, Valy Greavu, Dan Iancu), capabili să înţeleagă amploarea evenimentului Imagine Cup, desemnarea câştigătorului a fost confirmată cu rezultate în finală.

În 2013 tradiţia Software Design a fost întreruptă pentru că Microsoft a regândit Imagine Cup şi a făcut întrecerea competitivă în zona de antreprenoriat. Locul Software Design, tradiţionala întrecere a ideilor, tehnologiilor şi inovaţiei a fost luat de Innovation.

Pentru România, ediţia Imagine Cup 2013 sună cam aşa:

Avem 523 de persoane inscrise din Romania si Republica Moldova la Imagine Cup 2013. Ei s-au declarat: 449 ca si competitori, 61 ca invitati (guest) si 13 ca mentori.

Windows 8 App Challenge

Sunt înregistrați 47 studenți. 16 echipe s-au calificat pentru runda a doua.

Windows Azure Challenge

Sunt înregistrați 38 studenți. 14 echipe s-au calificat pentru runda a doua.

Windows Phone Challenge

Sunt înregistrați 23 studenți din România și 1 din Republica Moldova. Au mers mai departe în runda a doua 8 echipe din România și 1 din Moldova.

Games Competition:

74 studenți înregistrați (1 din Republica Moldova)

Innovation Competition

55 studenți înregistrați

World Citizenship:

63 studenți înregistrați

Brain Games

210 studenti inregistrati (2 din Republica Moldova)

Women’s Athletics App

1 student inregistrat

Va fi o finală locală, pe 12 aprilie, la Bucureşti, pentru Games, Innovation și World Citizenship.

Mai multe detalii despre Imagine Cup 2013 se regăsesc pe http://imaginecupro.azurewebsites.net/finala-nationala/

Pe măsură ce voi afla mai multe detalii despre competiţie, o să vi le comunic. Va reamintesc ca anul trecut am fost cu finalistele din partea Romaniei la finala Imagine Cup 2012 despre a caror evolutie am scris pe CHIP.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Slabuta participarea anul asta. Or fi schimbarile sau slaba popularizare? In afara de tine si de Greavu nu prea se scrie despre Imagine Cup.

  2. Ioane, ai vreo relatie cu Valy si Jichici de ii lauzi atata? Ati facut treaba buna cat timp ati fost toti in juriu si v-ati facut ceva dusmani prin randul stundetilor finalisti.
    Daca nu ma insel, chiar si Greavu te-a luat “la palme” la una din finale.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep