HomeCloud & MobilitySaptamana viitoare incepe finala concursului Imagine Cup unde Romania e reprezentata de...

Saptamana viitoare incepe finala concursului Imagine Cup unde Romania e reprezentata de echipa VisionX

Imagine Cup 2018
Finala competitiei Imagine Cup 2018 incepe saptaman viitoare.

Din 25 iulie, adică de săptămâna viitoare, începe în Seatle finala mondială a concursului Imagine Cup în care România este reprezentată de echipa VisionX, de la Universitatea Politehnică din Timișoara cu proiectul VisionX. La a 16-a ediție a Imagine Cup, finala mondială reunește 49 de echipe ce se vor întrece pentru șansa de a câștiga marele premiu de 100000 USD și șansa de a sta de vorbă și a fi îndrumați de către Satya Nadella, CEO Microsoft.

Imagine Cup este o competiție pornită de Microsoft în anul 2002 și care are ca scop încurajarea tinerilor să vină cu idei de proiecte care să arate cum tehnologia poate să ajute la îmbunătățirea vieții. Pe parcursul anilor competiția s-a schimbat spectaculos în ceea ce privește modul de organizare, a rămas vie pasiunea pentru tehnologie și dorința tinerilor de a arăta că pot face lucruri deosebite atunci când ideile faine se îmbină cu tehnologii puternice.

În finala competiției Imagine Cup 2018 au ajuns proiecte care folosesc AI-ul pentru a detecta diverse probleme, aplicații HoloLens ce vin în ajutorul persoanelor cu disabilități sau oferă inginerilor o platformă comună pentru colaborare, indiferent unde s-ar afla.

După cum am spus, România va fi reprezentată de echipa VisionX, cu un proiect interesant care folosește AI-ul pentru a scana radiografiile și a detecta eventualele probleme medicale.

Nu mai e mult și competiția va începe, probabil că porțiuni din ea vor fi transmise live. Noi o să vă ținem la curent cu desfășurarea, iar dacă vreți să stați conectați la subiect atunci vă recomand să urmăriți informațiile de aici.

Și dorim echipei VisionX multă baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep