HomeMobileiOSiOS 6: trecere rapidă prin funcțiile noi

iOS 6: trecere rapidă prin funcțiile noi

De ieri e disponibil pentru download update-ul pentru iOS 6 de iPhone și iPad. M-am grăbit să îl instalez în speranța că voi descoperi ceva care să mă facă să privesc cu mai mult interes sistemul de operare mobil de la Apple. Din păcate nici de data asta nu a fost așa.

În schimb a trebuit să leg iPhone-ul 4 și iPad-ul de un laptop ca să pot reuși upgrade-ul: OTA nu a vrut să se instaleze nici în ruptul capului. Halal integrare oferită de Apple.

După vreo 2 ore de instalări și sincronizări am avut funcționale cele două aparate. Da, am pierdut pe amândouă Jailbreak-ul și am rămas fără câteva utilitare homebrew de care chiar m-am atașat. Am în schimb un sistem de operare fără Google Maps și cu câteva elemente noi care vin să prindă din urmă Windows Phone și Android.

În primul rând am observat că au apărut module pentru Weather și Game Center. Weather e tot Yahoo powered, deci foarte prost pentru România. Game Center contează pentru cei ce au un smartphone ca să se joace nu ca să îl folosească.

Maps nu mai e motorizat de Google Maps. E în schimb TomTom, cu o reprezentare sub orice critică a României. Imaginea Brașovului e de acum 3 ani cel puțin – mare diferență față de Google Maps. Noroc că Google o să aducă rapid o aplicație dedicată în AppStore și problema se va rezolva.

Siri? Nu îl folosesc. Nici pe iPhone și nici pe iPad. Nu văd de ce ar face cineva upgrade-ul doar pentru asta. Dragon Dictation e mult mai bun pentru limba română.

Facebook și opțiunea de partajare mai simplă a pozelor mi se par opțiuni care ar justifica upgrade-ul. Acum iOS e în sfârșit aproape de Windows Phone (e mult sub el) în termeni de integrare a rețelelor sociale.

Noua funcție Panorama și modalitatea de reject a unui apel cu trimitere de SMS există pe celelalte sisteme de operare de ani buni. Apple abia acum le-a adus. Sunt binevenite.

Ar mai fi de menționat FaceTime over 3G și elementele de control asupra modului în care aplicațiile transmit datele personale. Și astea, sunt elemente mai mult necesare.

Una peste alta, iOS 6 nu aduce nimic inovator. E un upgrade normal, pe care vă invit să îl faceți. Puteți să vă duelați mai ușor cu prietenii ce au Windows Phone sau Android.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep