HomeFeaturedFocusA rupt HTC gura târgului?

A rupt HTC gura târgului?

 

Știți deja că sunt un fan al platformei Windows Phone și am așteptat cu mare interes lansarea HTC de astăzi. În teorie trebuia să fie momentul în care HTC iese în fața lumii și spune: iată, ăsta este produsul remarcabil la care am lucrat. Cu el reintrăm pe piața de aparate motorizate de sistemul de operare mobil de la Microsoft și vrem să recâștigăm titlul de cel mai bun.

Toată lumea se aștepta la ceva grandios, deosebit. Leak-urile despre HTC 8X, aparatul fanion pe Windows Phone 8 au început să apară de câteva zile, poze mai mult sau mai puțin clare circulând de ceva vreme. Chiar înainte de eveniment (ținut la 18:15 ora României) mai multe site-uri aveau deja poze mai detaliate cu 8X.

Am avut norocul să primesc de la HTC un link prin care să văd un stream video, în direct , al evenimentului de lansare de la New York. Așa se face că am fost în postura de a transmite pe Twitter informații în timp real despre telefoanele proaspăt lansate. Curios, aproape în paralel cu desfășurarea evenimentului câteva site-uri de specialitate au postat informații complete (cu tot cu poze de calitate) despre 8X și 8S, cele două smartphone-uri lansate azi.

Să fiu sincer, lansarea de azi nu m-a impresionat. E drept că nici nu m-a dezamăgit. Am un sentiment mixt: nu pot spune dacă 8X îmi place, dar nici că îmi displace. Cumva mă lasă pe zona de mijloc, poate cu un mic balans către puțin interes.

Încerc să îmi explic de ce: evenimentul Nokia în care au fost prezentate modelele Lumia a avut o încărcătură mult mai mare: așteptările erau imense. Spre surpriza tuturor, Microsoft nu a mizat pe Nokia în lansarea noii platforme Windows Phone 8 pentru smartphone-uri. A făcut-o cu HTC și de aceea Steve Ballmer a fost alături de Peter Chou la prezentarea de astăzi.

8X și 8S sunt smartphone-urile de referință pentru Windows Phone 8. Acele adevărate Windows Phone. Nu mă pot abține să întreb: oare așa e?

Ce le individualizează și le face să fie ieșite din comun? (re)dedicarea HTC către platforma mobilă a Microsoft? Că altceva nu prea văd.

Da, avem un design diferit (și nu foarte) față de ceea ce am văzut până acum la HTC pe Windows Phone, cu toate că asemănări cu HD7 aș zice că există. Forma compactă? Culorile vii? Elementele avansate aduse în camera foto?

Asta aștepta lumea de la un ADEVĂRAT Windows Phone? Încep să cred că și Nokia și HTC își mizează strategia de vânzare pe funcția foto din 8X și Lumia 920 și adiția unor finisaje pe zona audio. HTC a mai făcut odată asta, pe Android și a dat greș (seria Sensation cu Beats). Sper să nu i se întâmple și acum

Pe mine unul mă lasă rece calitatea foto. Nu e primul criteriu pe baza căruia îmi voi alege următorul Windows Phone. Am nevoie de un aparat care în primul rând să îmi placă. În al doilea rând să meargă fără nicun fel de problemă, să aibe un display foarte bun și nu la urmă, să aibă autonomie. Abia după asta vine și camera foto și calitatea audio.

Reușește HTC 8X sau HTC 8S să facă asta? Încă nu îmi dau seama. Clar nu am factorul wow vizavi de design. Trebuie să pun mâna pe ele ca să mă lămuresc. la fel și în cazul Nokia Lumia 920. Despre restul funcțiilor nu mă pronunț încă – îmi rezerv plăcerea de a testa produsele înainte de a lua o decizie.

Partea bună este că 8X și Lumia 920 sunt sensibil egale și nu va fi chiar ușor de ales între cele două aparate un cel mai bun Windows Phone. Microsoft s-a pronunțat deja: 8X e cel mai bun.

Rămâne de văzut dacă și piața gândește la fel.

Voi cum vedeți lupta? Care model vi se pare mai atractiv: HTC 8X sau Lumia 920?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Apai nu stiu daca trebuia vreunul dintre HTC sau Noki sa “rupa gura targului”. Dar eu ma astept de la ambii sa vina cu modele bine dotate si functionale. E clar ca nu ai cum sa concurezi marketingul celor de la Apple sau resursele celor de la Samsung. Desi principalul interesat in afacere ar trebui sa fie Microsoft. Iar ei au bani.
    Dar atat finlandezii cat si taiwanezii au destui fani care sa le asigure vanzari onorabile.
    Ce le mai lipseste: un sistem de vanzari la preturi corecte. Planurile de abonamente cu care venise seria Lumia in primavara nu incurajau pe nimeni sa isi cumpere telefon + abonament cu Nokia.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep