HomeReviewReview Asus PadFone: un excepțional Android all-in-one si putin peste

Review Asus PadFone: un excepțional Android all-in-one si putin peste

DSC_7016

Într-o eră în care copierea e cuvântul la ordinea zilei există companii care fac tot posibilul să iasă din tipare și să creeze nișe interesante. Cu PadFone, Asus reușește să aducă pe piață un excelent telefon, o tabletă decentă și un fel de netbook util. Toate într-un singur produs: Asus PadFone.

Experiența mea cu Asus PadFone s-a întâmplat în două etape: prima dată cu un sample (ulterior retras de pe piață) și apoi cu un produs final. Mi-a făcut plăcere să văd că schimbările minore apărute au avut un impact foarte bun în experiența totală, în sensul că multe inadvertențe au fost remediate. Nu toate.

Cred că deja aveți capul plin: Asus PadFone aici, Asus PadFone dincolo. Ce o fi Asus PadFone? Vreo rachetă?

DSC_7012

Pentru entuziaști s-ar putea încadra în categoria produselor deosebit de interesante, a căror lansare a fost așteptată cu sufletul la gură. Pentru restul, Asus PadFone este un produs hibrid, constituit dintr-un smartphone (Padfone-ul original) de 4,3 inci cu rezoluție de 960 x 540 pixeli, CPU dual-core Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8260A) la 1,5 GHz, 16 GB pentru stocare și cam toate elementele de conectivitate pe care le consideră necesare un utilizator modern plus o cameră bunicică cu senzor de 8 MP și sistem de operare Android Ice Cream Sandwich 4.0.3. De aici pleacă produsul despre care vorbim.

Din toată seria de produse Transformer cred că PadFone-ului i se potrivește cel mai bine conceptul de transformare, la fel ca robotul din film, micuțul smartphone devine rapid (sub 15 secunde vă ia) o tabletă de 10.1 inci de îndată ce este introdus în locașul special conceput în carcasa display-ului. Apoi, prin conectarea unei tastaturi telefonul-tabletă devine un netbook. Și ca totul să fie și mai frumos, completăm ansamblul cu un Pen ce are și rol de dispozitiv handsfree pe Bluetooth.

V-am trezit interesul? Sper că ca. Căci este timpul să vedem ce este în realitate PadFone-ul și cum răspunde el așteptărilor unui utilizator. Pentru asta o să tratez separat fiecare dintre scenariile de mai sus. Și o să încep cu smartphone-ul.

PadFone: un smartphone aproape perfect

Unde să încadrăm Asus PadFone? Smartphone, tabletă, netbook, toate sau niciunul? Vă las pe voi să faceți categorisirea dacă țineți neapărat. Pentru mine Asus PadFone e în primul rând un smartphone, unul surprinzător de bine conceput de către Asus, într-un moment în care piața terminalelor Android cunoaște un maxim de dinamicitate.

DSC_7019DSC_7024

Cred că nu e prima dată când spun că atunci când vine vorba despre un smartphone, pe lângă elementele legate de performanță, preț, aspectul și modul în care îl ții în mână sunt la fel de importante. Când ajungi să cheltui peste 500 EUR pe un telefon, el trebuie în primul rând să îți placă!

Pentru mine contactul cu Asus PadFone a fost unul încântător. Nu mă așteptam să regăsesc un Android deosebit după ce m-am jucat cu seria One de la HTC și Samsung Galaxy S III. Ei bine, Asus PadFone m-a făcut să văd că e încă loc de inovație și că un telefon util și frumos nu trebuie să fie neapărat de 4,7 inci și nici metalic sau carbon. O combinație interesantă între plastic, metal și sticlă poate să fie încă atractivă.

DSC_7022DSC_7020DSC_7023DSC_7025

Să vă spun de ce: PadFone are o dimensiune de 128 x 65,4 mm, ideală pentru folosirea cu o singură mână. Cu doar 9,2 mm în grosime și 129 de grame în greutate, PadFone e un smartphone pe care îl poți purta cu ușurință oriunde și în aproape orice condiție.

Forma pe care Asus PadFone o are aduce puțin cu cea de banană folosită de mai mulți producători – marginile sunt frumos rotunjite și finisate, în timp ce bordura laterală este din metal. Pe ea avem butoanele de volum (în laterala din dreapta) și de pornire/oprire (sus). Fanta pentru jack-ul audio este în zona superioară lângă butonul de pornire iar în partea din stânga există clasicul conector microUSB, un al doilea conector pentru folosirea în tabletă plus o zonă de conectori touch, la fel, utilizați de tabletă.

DSC_7021

În partea frontală avem doar sticla display-ului cu cele trei butoane touch, un logo Asus poziționat în zona inferioară în timp ce în partea superioară există difuzorul și imediat lângă avem camera secundară. Sticla e prinsă într-o margine fină din plastic. Partea din spate este din material plastic maro,foarte subțire, cu o textură ce imită pielea de șarpe. Dacă nu ar fi avut textura carcasa ar fi putut fi foarte ușor cea a unui Galaxy S II și tot ca în cazul smartphone-ului Samsung, PadFone-ul e puțin periculos: mare atenție când încercați să scoateți capacul pentru că fiind foarte subțire riscați să vă tăiați la deget. Eu am pățit-o din neatenție!

Capacul de plastic are un design foarte plăcut, fără niciun unghi drept. Pe el există doar logo-ul Padfone și Asus împreună cu fantele pentru camera foto principală și LED-ul Flash plus zona celui de-al doilea difuzor. Până nu ajungi să pui mâna pe telefon nu îți dai seama că ai de a face cu o carcasă de plastic.

Plusul important al folosirii plasticului e legat de greutate și calitatea recepției. Privită din acest punct de vedere decizia Asus de a veni cu capac de plastic are o justificare clară, pe care o poți accepta ușor.

Display: Super AMOLED de 4,3 inci cu rezolutie de 960 x 540 pixeli

Asus a ales să folosească pentru PadFone un display Super AMOLED protejat cu Gorilla Glass, decizie pe care o consider corectă: aspectul general al smartphone-ului are de câștigat prin calitatea culorilor și mai ales acuratețea negrului – fundalul folosit de Asus se încadrează în stilul elegant al aparatului.

DSC_7027DSC_7028

Rezoluția display-ului de 4,3 inci, adică 960 x 540 de pixeli face un oarecare compromis între clasicul 480 x 800 și rezoluția avansată adusă de Galaxy S III. După lucrul îndelungat cu diverse aparate cu rezoluții non standard consider că alegerea Asus de a merge pe 960 x 540 pixeli e una inspirată, în primul rând din prisma faptului că nici măcar Android Ice Cream Sandwich nu e în stare să ofere suportul dorit pentru rezoluții mari. Și dacă sistemul de operare nu poate face față, ce rost are un display de rezoluție mai bună?

DSC_7026

În plus, o densitate de 256 ppi permite o experiență plăcută de lucru. Culorile se văd bine în majoritatea cazurilor și prin introducerea unei opțiuni software de tip Outdoor mode, managementul automat al luminozității face posibilă citirea informațiilor și în soare puternic. Recomand totuși să folosiți cu atenție setarea dacă vă interesează o autonomie cât mai bună.

În termeni de viteză de răspuns, nu am ce să reproșez lui Asus PadFone, pe parcursul celor două săptămâni de testare nu am avut probleme legate de desincronizare sau erori la vizavi de comenzile touch.

Hardware: dual-core la 1,5 GHz și 1 GB RAM

Într-un moment în care quad-core pare a fi o alegere predilectă pentru motorizarea unui produs high-end decizia Asus poate fi puțin ciudată: dual-core la 1,5 GHz într-un hibrid de tip smartphone/tabletă nu e chiar alegerea pe care ar fi făcut-o oricine. Din punctul acesta de vedere sunt de acord: poate că în termeni de funcționare pe tabletă un procesor mai bun ar fi fost indicat. DAR, să nu uităm totuși că în majoritatea situațiilor PadFone este totuși un smartphone, unde procesorul dual-core de la Qualcomm își face treaba foarte bine.

DSC_7030

Pentru stocare avem 1 GB RAM iar pe post de memorie internă 16 GB în modelul testat de mine (Există variante și cu 32/64 GB). Cui nu îi ajunge spațiul i se oferă posibilitatea de instala și folosi un card microSD în slot-ul din interiorul aparatului.

Caracteristicile constructive din PadFone continuă cu cip-ul WiFi 802.11 b/g/n, suportul pentru HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, Bluetooth, GPS, radio, microUSB, accelerometru, senzor de lumină, proximitate și giroscop. Nu are receptor radio FM.

DSC_7031

Cele două camere din dotare sunt de 8 MP cu LED Flash și autofocus, respectiv VGA. Fac o treabă deosebit de bună.

Software: Android 4 și clasicele aplicații Asus

Îmi place să văd că implicarea Asus în personalizarea sistemului de operare Android se limitează doar la introducerea unor secțiuni în zona de setări și un set de aplicații utile. Fără încercări de cosmetizare a shell-ului care în final să aducă mai mult rău decât bine utilizatorului.

123

PadFone rulează o versiune clasică de Android 4.0.3, cu majoritatea elementelor standard prezente. Asus pune doar câteva intrări în setări: conectarea stylus-ului pentru handsfree, activare profilelor de performanță, comportamentul funcției de setare automată a luminozității. Dincolo de ele, intervenția este minimală.

1156

Da, se regăsesc toate aplicațiile clasice pe care probabil le-ați întâlnit în cazul tabletelor din seria Transformer: widget-urile de email, prognoză meteo; aplicația de management de fișiere, asus vibe, reader-ul și alte câteva. E bine să știți că sunt acolo și dacă doriți, le puteți folosi. Construcția sistemului nu vă obligă nicicum să apelați la ele dacă nu vreți.

141513

În instalarea standard de Android de pe Asus PadFone există toate modulele necesare folosirii exacte a smartphone-ului: browser, modul de telefonie, player multimedia, aplicația Maps etc. Toate caracteristicile și libertățile Android sunt aici, inclusiv Google Play, locul din care începeți să instalați orice aplicație doriți de îndată ce ați conectat contul GMAIL. Chiar vă recomand să dați o raită prin Google Play și să puneți și alte aplicații: browser-ul Chrome, player-ul VPlay, clientul de Yahoo și Skype, Flipboard și multe altele.

171819202122

Chiar și cu o intervenție minimă, din păcate, tot am avut probleme în funcționare și anumite aplicații s-au blocat iremediabil.

Multimedia: 8 MP și player multimedia complet

Priviți smartphone-ul Asus PadFone din două direcții: zona de preluare a materialelor multimedia, unde camera de 8 MP e elementul principal, și apoi capacitatea de a reda conținut multimedia.

Să începem cu camera. 8 MP și suport LED Flash sunt deja un standard. Din specificații nu poți spune foarte multe și trebuie să te joci puțin cu aparatul ca să îți faci o idee despre ce poate să facă. Cu explozia masivă a rețelelor de socializare, camera de pe smartphone începe să devină un elemen central și pe mai toată lumea interesează calitatea pozelor.

78

Aș zice că Asus PadFone se comportă destul de bine: atunci când reușește să focalizeze, scoate poze bune. La fel și pentru filmare. Problema este că timpii de focalizare sunt destul de mari și folosirea automată nu e întotdeauna o opțiune câștigătoare. În multe situații am fost nevoit să repet pozele chiar și de 4-5 ori pentru că focalizarea nu merge: nu poți să focalizezi și automat să faci poza. Trebuie să focalizezi apăsând cu degetul zona dorită și abia pe urmă să faci poza. Timpii sunt destul de mari, chiar și peste 1 secundă și urmarea este că ai șanse mari să pierzi momentul. Modulul responsabil de managementul camerei este cel standard din Android fără prea multe addon-uri. Poate că aici o implicare mai puternică din partea Asus ar fi fost indicată.

În termeni de calitate, pozele în care focalizarea iese sunt chiar foarte bune. La fel și filmele.

PIC000019PIC000007PIC000008PIC000012PIC000014PIC000013

Difuzorul din smartphone nu excelează. Puteți asculta muzică sau filme la un nivel decent, fără efort.

Pe partea cealaltă, adică în zona de redare Asus PadFone e câștigător: nu am avut vreun material pe care să nu îl pot reda direct sau prin intermediul vreunei aplicații terțe din Google Play (Vplay e unul din cele mai bune soluții complete de redare video, inclusiv cu suport .MKV). Și când vorbesc despre redare am în vedere display-ul smartphone-ului, cel al tabletei sau trimiterea prin DLNA către un Smart TV (în cazul meu un LG 3D).

PadFone nu are receptor radio. Mie nu mi se pare deloc o pierdere, oricum ascult radio direct de pe net pe WiFi. Când nu o fac, am la dispoziție piesele MP3 de pe card.

Performanță: excelent

Pe o structură bazată pe un procesor Qualcomm Snapdragon la 1,5 GHz, Asus PadFone obține rezultate deosebit de bune în testele de performanță, pe display-ul smartphone-ului. Am reușit 290 ms pentru Benchmark PI, 15966 puncte în CaffeineMark, 7460 în And3D și 4920 de puncte în Quadrant. Sunt valori apropiate de ceea ce poate Samsung Galaxy S III.

Pentru Browsermark am 105434 de puncte, peste One X dar cu aproape 30% mai puțin decât Galaxy S III.

Ce am observat în timpul testării a fost că primul sample se bloca frecvent din cauza încălzirii excesive. Al doilea s-a comportat mult mai bine, cu toate că sunt încă vizibile urme de încălzire când aparatul face transfer de date sau rulează aplicații ce pun la treabă procesorul.

Rezultatele sunt relevante doar dacă doriți să vedeți cum se clasează față de alte aparate Android, pentru că în termeni de folosire, Asus PadFone se mișcă foarte bine în majoritatea operațiilor pe care le veți face, fie că e vorba de browsing, de redare video sau chiar de jocuri.

Autonomia lui PadFone lasă de dorit. Puțin peste 6 ore în testul de browsing pe WiFi și tot pe acolo într-o folosire normală, cu 3G-ul activ permanent (pe Vodafone) nu sunt valori care să recomande produsul.

Așadar, avem două aspecte: performanța e în general foarte bună și ar fi fost de dorit o autonomie mult mai bună. Între ele luați în calcul faptul că aparatul se încălzește destul de bine când e folosit intensiv.

Extra: tabletă și netbook

E momentul să discutăm despre ceea ce face cu adevărat special Asus PadFone: abilitatea de a se transforma rapid din smartphone în tabletă.

DSC_7041DSC_7059

De ce ați vrea să faceți asta? Vă pot da rapid două scenarii: sunt situații în care display-ul smartphone-ului e mult prea mic pentru anumite operații – să zicem că aveți de scris un email mai lung sau trebuie să editați rapid un document Office. Niciun smartphone modern nu poate să ducă mai mult de 14 ore de utilizare intensă – și atunci când ești pe drum ai o opțiune interesantă de a-l încărca: îl introduci în tabletă și nu numai că te poți folosi de tot ceea ce aveai instalat pe telefon, pe un display mai mare, dar și încarci bateria smartphone-ului. Scenariul se extinde și mai frumos dacă vă spun că pe lângă tabletă, prin conectarea în sistemul clasic Transformer a unei tastaturi primim un netbook.

DSC_7040

Haideți să fiu și mai clar: în cazul PadFone, în pachet este livrat pe lângă smartphone și un display mai mare. Când decizi că vrei tabletă, pur și simplu introduci telefonul în slot-ul special al display-ului și ai o tabletă. Practic pui puterea de procesare, stocarea și conectivitatea din smartphone (adică inima soluției) într-un display mai mare. Ați prins ideea? Smartphone-ul rămâne funcțional numai că acum interacționăm cu el prin intermediul display-ului de 10.1 inci, de data asta LCD IPS. Primim și o rezoluție mai bună: 1280 x 800 pixeli și o a doua baterie, alături de un difuzor dedicat și o altă cameră frontală de 1,3 MP. Cea principală rămâne cea a smartphone-ului. Carcasa prin care obținem tableta PadFone e foarte similară celorlalte modele de tablete Transformer pe care Asus le-a adus pe piață. Se numește PadFone Station.

DSC_7035DSC_7033

Odată introdus smartphone-ul în zona special prevăzută din spatele carcasei și închis capacul, se activează transferul imaginii de pe smartphone pe ecranul mai mare și în același timp sistemul de operare are acum formatul de tabletă. Procesul durează câteva secunde și nu e recomandat ca atunci când faceți schimbarea să aveți vreo aplicație activă pe tot ecranul.

DSC_7043DSC_7045

M-am apucat să fac teste și în timpul unei convorbiri Skype am crezut că e posibil să introduc smartphone-ul în tabletă și să continui conversația. Nu e chiar așa de simplu, pentru că odată transformat în tabletă, PadFone-ul instanțiază alt display și aplicația activă nu mai accesibilă. De asta veți vedea permanent că apare ecranul home de pe Android dar care beneficiază de aceleași icon-uri pe care le aveți pe smartphone.

Cei de la engadget au deschis un PadFone Station ca să vadă ce în interior și ca urmare au și o poză interesantă.

asus-padfone-station-internal

În termeni funcționali, trecerea de la smartphone-ul Asus PadFone la tableta PadFone înseamnă că veți avea într-o tabletă exact același conținut de pe smartphone, cu aceleași aplicații de smartphone. Dacă instalați aplicații făcute doar pentru tabletă, ele vor apărea doar atunci când smartphone-ul e pus în Station. O combinație excelentă și o utilitate deosebită – gândiți-vă că dacă aveți deja un abonament de date pe smartphone, transformarea lui în tabletă aduce și suportul pentru conectarea la internet.

DSC_7037DSC_7054

Totul duce spre o decizie corectă: de ce să am două produse separate (smartphone și tabletă) când pot avea unul singur Asus PadFone, tablet-phone-ul?

Cred că în peste 60% din cazuri, răspunsul e extrem de simplu: nu merită să mai dați banii pe o altă tabletă Android. PadFone e răspunsul căutat.

DSC_7038

Bineînțeles că depinde foarte mult de tipicul fiecăruia de utilizare și de așteptări/comoditate. PadFone, în modul tabletă nu ajunge la performanțele noii generații de tablete Adroid. Din contră, are chiar multe scăpări, întârzieri și crash-uri datorate dualității de folosire.

Screenshot_2012-08-05-16-48-02Screenshot_2012-08-05-16-48-20

Toate astea pot fi trecute cu vederea și evitate în timp de cine consideră că nu are nevoie de telefon și tabletă separate atunci când are alternativa PadFone. Pentru un scenariu de utilizare de tip browsing, email, vizionare de filme și citit de cărți/redare de conținut multimedia soluția PadFone este la fel de bună ca oricare altă tabletă dedicată. Poate chiar mai bună dacă avem în vedere că putem folosi exact aceleași fișiere/documente/poze/aplicații pe care le avem pe smartphone.

Screenshot_2012-08-05-16-49-09Screenshot_2012-08-05-16-49-22Screenshot_2012-08-05-16-50-33Screenshot_2012-08-05-16-50-48

Acum e momentul să aducem în discuție a treia componentă a pachetului: docking-ul, adică tastatura. Prin intermediul ei, hibridul nostru devine acum netbook, numai că nu trebuie să priviți simplist add-on-ul. Din punctul meu de vedere nu tastatura este adevăratul plus: Android-ul nu este făcut să fie folosit cu tastatură și asta se simte. Da, se introduc mai repede și mai ușor mesajele text. Dar cam aici se rezumă utilitatea conceptuală a tastaturii.

DSC_7061DSC_7064DSC_7067DSC_7063

Fizic însă, docking-ul aduce mai mult decât tastatura: aduce încă o baterie, doi conectori USB prin care puteți pune stick-uri USB, harddiscuri externe și un cititor de carduri. Aici e adevărata valoare a pachetului.

DSC_7066DSC_7065

Nu în ultimul rând, Asus mai oferă în pachet încă două obiecte: un pen a cărui destinație este zona utilizatorilor ce au nevoie de un control touch mai bun și mai apoi cei la un moment dat vor să aibă o soluție de tip handsfree pe Bluetooth, încărcabilă prin USB. Pentru că pe lângă funcția de control touch mai bun, stylus-ul din aluminiu, foarte bine desenat și executat, are un microfon și un difuzor devenind un mijloc de comunicație.

DSC_7017

DSC_7018

Asus chiar ilustrează în câteva poze de marketing cam care ar fi target-ul: managerii care sunt sunați în timpul unei ședințe/prezentări și care trebuie să preia apelul fără ca cei din jur să audă convorbirea. Are logică? Sigur că da. Are șanse de utilizare în practică? Nu știu ce să zic. Eu unul nu m-am simțit confortabil vorbind la … pix!

DSC_7092

Un ultim aspect, deosebit de important legat de combinația smartphone/station/docking este acela că prin setarea inteligentă de transfer de energie, produsul știe să încarce atunci când e cazul bateria din smartphone/tabletă de la celelalte baterii pentru a păstra cea mai bună autonomie. Așa zice teoria, cazurile practice fiind oarecum diferite. Am observat că merge încărcarea din tabletă a smartphone-ului când sunt diferențe importante între nivelurile de încărcare. Pe de altă parte, când am pus smartphone-ul în ansamblul station/docking în speranța că în câteva ore o să am și tableta și telefonul încărcat m-am trezit că niciuna din baterii nu era încărcată corect. E posibil să fie niște desincronizări asociate firmware-ului folosit de aparatul testat de bine. Atâta vreme cât în Transformer merge nu văd de ce nu s-ar putea face ca soluția să meargă ok și pe PadFone.

Concluzie: excelentă combinația all-in-one

Acestea fiind zise, se ridică Asus PadFone la nivelul așteptărilor/promisiunilor?

Ca și utilizator se primește un smartphone de 4,3 inci, extrem de ușor, rapid și cu un display Super AMOLED, protejat prin Gorilla Glass. Rulează decent Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Camera de 8 MP face în general poze de calitate, cu toate micile neajunsuri. Autonomia nu impresionează.

În combinație cu Station și Docking, smartphone-ul se transformă (aproape) instant într-o tabletă decentă și chiar un Netbook, pentru care autonomia de lucru poate depăși lejer 17 ore. În plus, prin opțiunile de conectivitate se pot lega de smartphone/tabletă dispozitive externe de stocare, carduri microSDXC.

De la cele 129 de grame ale telefonului ajungem ușor la aproape un kilogram dacă punem cee 724 g ale display-ului tabletei plus 635 g pentru tastatură. Combinația nu e chiar ușoară. Ar fi justificată în condițiile în care nu am mai avea după noi și un alt laptop – credeți-mă, oricât de puternic ar fi un netbook Android, sistemul de operare și aplicațiile nu vă ajută să înlocuiți un laptop cu Windows, pe care lucrați eficient.

DSC_7123

Așa cum am mai spus deja, PadFone-ul în sine, este un smartphone elegant, ușor și cu o performanță foarte bună. Vă faceți treaba cu el. Singurul mare dezavantaj e legat de autonomie: puțin peste 6 ore nu e o valoare cu care să se mândrească un aparat de generație nouă. Combinația smartphone plus display aduce, din nou, un produs de calibru. Totuși, privite separat, cele două nu sunt chiar cele mai bune alegeri de pe piață.

Însă, pentru cineva care vrea un smartphone frumos și o tabletă Android, combinația celor două vine ca o alegere mai mult decât interesantă și din punct de vedere funcțional și din cel al prețului. Utilizatorii care sunt mai mereu pe drumuri au în față un produs pe care trebuie neapărat să pună mâna ca să se convingă de utilitatea lui.

Asus a făcut o treabă excelentă cu Asus PadFone. A adus utilizatorilor un produs de nișă care poate fi o alternativă excelentă pentru acei nehotărâți care nu știu dacă vor încă o tabletă. 3339 de lei pentru un smartphone, o tabletă și un netbook cred că e o sumă corectă.

DSC_7118

Singura mea reținere e legată de fiabilitatea fizică a conectorilor ce transformă smartphone-ul în tabletă. Nu sunt sigur că într-o utilizare intensivă nu se vor strâmba/deforma și astfel să nu mai poată fi folosiți.

Dincolo de asta, întâlnirea cu PadFone a fost una plăcută. Recomand produsul celor ce oricum aveau de gând să migreze către o tabletă Android!

Evaluare: 8,5

Informații: www.asus.com

Preț: 3339 la emag

 

Pro:

– soluție all-in-one: telefon, tabletă

– autonomia produsului

– design, materiale de calitate

– opțiuni multiple de conectare de periferice

Contra:

– probleme în optimizarea software

– conectare mecanica cu posibile probleme pe viitor

– greutatea produsului

 

Specificații tehnice:

Sistem de operare: Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich

Cipset: Qualcomm MSMS8260A Snapdragon

CPU: dual-core 1,5 GHz

GPU: Adreno 225

Dimensiuni: 128 x 65,4 x 9,2

Greutate: 129 g smartphone-ul, 724 display-ul

Display: 4,3 inci cu 540 x 960 pixeli smartphone, ecran Super AMOLED cu Gorilla Glass; 10.1 inci display-ul din tabletă, 1280 x 800 pixeli, LCD cu IPS

Memorie: 1 GB RAM, 16 GB pentru stocare, suport microSD

Date: HSDPA 21 Mbps, HSUPA 5,76 Mbps

WiFi: 802.11 g/g/n

Bluetooth: da, A2DP

USB: microUSB

Cameră foto: 8 MP, 3264 x 2448 pixeli principală, VGA secundară, 1,3 MP în tabletă

GPS: da

Senzori: accelerometru, compas, luminozitate, proximitate.

Baterie: 1520 mAh în smartphone, 6600 mAh în tabletă

Galerie de poze:
[nggallery id=3]

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep