HomeFeaturedFocusApple iși cere scuze clienților și recomandă produse Microsoft

Apple iși cere scuze clienților și recomandă produse Microsoft

1_tumblr_mantjopidc1rhptwbo1_1280fff

Pe scurt, mesajul pe care Tim Cook CEO-ul Apple l-a adresat celor ce au cumpărat deja produse cu iOS 6 sau au apucat să facă upgrade-ul, spune că: am greșit, ne cerem scuze. Folosiți produsele concurenței până găsim noi o cale să le facem mai bune pe ale noastre.

Războiul dintre Apple și Google a atins în iOS 6 cote maxime, produse consacrate ce ajutat la impunerea platformei iOS în zona mobilă prin ușurința cu care multitouch-ul aduce rezultate instant, au dispărut. E vorba despre YouTube și Google Maps, două produse (servicii?) pe care oricare dintre noi le folosește de pe smartphone. Decizia de a renunța la ele și aduce alternative proprii a fost una complet greșită în cazul Maps – dacă în SUA hărțile sunt cât de cât apropiate de ceea ce oferea Google, în toate celelalte țări din lume situația e nefavorabilă Apple și utilizatorii nu pot folosi opțiunile de navigare și poziționare.

E inutil să amintesc că în România hărțile sunt pur și simplu praf pe iOS 6 – nu ar fi nicio problemă dacă asta nu ar afecta funcționarea unor alte produse care se bazează pe acuratețea și API-urile furnizate de Google Maps (am în vedere aplicațiile de tracking).

Într-o scrisoare trimisă clienților, Tim Cook își pune cenușă în cap și recunoaște că Apple a greșit. Recomandă folosirea serviciilor alternative oferite de Bing Maps și altele pentru care există deja aplicații în AppStore. Nimic încă despre o aplicație Google Maps care să devină cea default pe sistem.

Partea faină este că nici Google nu se grăbește să vină cu o soluție, lăsând utilizatorii iOS 6 să se chinuie, singura soluție fiind folosirea din browser a portalului Google Maps.

Văd că Apple are (câteodată) curajul să recunoască public că a greșit. Mă întreb dacă Steve Jobs ar fi făcut asta, sau ar fi venit cu un mesaj de genul: ”nu știți nimic, chiar nu mai aveți nevoie de Google Maps” așa cum a spus când primele modele de iPhone 4 au avut problemele cu recepția semnalului.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep