HomeMobileiOSApple o ia la vale? Acțiunile au picat sub 600$

Apple o ia la vale? Acțiunile au picat sub 600$

La două zile după ce Apple a anunțat schimbări majore de management (plecarea lui Scott Forstall este o lovitură mare de imagine) și cu doar câteva zile înainte ca iPad mini să rupă vitrinele, acțiunile companiei au intrat astăzi în cădere liberă, ajungând sub pragul de 600$.

Să fie de vină uraganul Sandy? Sau Wallstreet și-a pierdut încrederea în șansele mărului? Practic a fost prima zi în care bursa putea reacționa la schimbările de management. Însă aceste schimbări pot fi chiar picătura care a umplut paharul și a declanșat furia brokerilor și a investitorilor. Pentru că nu puține au fost scârțâielile Apple în ultima vreme.

actiuni apple

Dacă ar fi să subliniem doar câteva dintre ele:

  • Noua aplicație Maps a fost clasată ca fiind mult inferioară celei a rivalului Google
  • Profiturile din luna Septembrie au fost sub cele estimate de bursă
  • Chiar Apple a anunțat o scădere a profiturilor brute din vânzări pentru decembrie
  • Vânzările la iPad în ultima perioadă nu sunt cele așteptate
  • În general bursa nu a fost foarte mulțumită cu prețul la iPad mini care se situează prea sus față de produsele rivale

Să fie acesta începutul declinului? Este posibil. Însă un lucru este clar. Cei care se asteptau ca acțiunile Apple să atingă mia de dolari realizează astăzi că visele lor pot fi date uitării. Eric Savitz, expert al Forbes, traduce această scădere spunând că: “Vine o vreme în istoria fiecărei companii puternice când aceasta e bombardată de competitori puternici. În acest moment, oferta pe piața de tablete și smartphone-uri este atacată puternic de Samsung, Nokia și HTC. În același timp Microsoft țintește puternic cu Surface căutând oportunitatea unei tablete Windows. Iar faptul că Microsoft este bombardată cu cereri pentru update-uri la Windows 8 înseamnă că oportunitatea există, clienții sunt acolo pentru ei.”

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep