AcasăFeaturedFocusCota de piață a browser-elor s-a stabilizat

Cota de piață a browser-elor s-a stabilizat

image

Chrome s-a oprit din creștere, Internet Explorer și Firefox s-au stabilizat pe primele două poziții. Cam asta reiese din studiul Net Marketshare pentru luna septembrie 2012. Și după cum se vede în imaginea de mai sus, Internet Explorer este în continure lider, Firefox pe locul doi și Chrome pe trei, în ușoară scădere.

Pentru zona de mobile, situația e și mai clară: Safari Mobile domină fără probleme, browser-ul WebKit stă aproape de 21% în timp ce IE are un dezonorant și invizibil aproape, 0,75%.

image

Ce poate să însemne asta? Că browser-ele au ajuns la un nivel de complexitate/securitate/frumusețe care le face relativ egale și nu mai avem un lider detașat din punct de vedere al tehnologiei?

Se prea poate. Va fi interesant de văzut cum se va schimba situația odată ce va fi lansat Windows 8 cu Internet Explorer 10 pe desktop, tabletă și smartphone. Cum va reacționa situația pe piața browser-elor de desktop și de mobil?

via ars

Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Windows Insider MVP (https://insider.windows.com/en-us/MVPs/ionut-balan/) & gadget enthusiast. Security addict. IT industry analyst. Reviewer for Windows Phone & Android devices. Fan of Ubuntu and Windows 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recomandari

MobileDirect.ro