HomeFeaturedFocusÎn SUA, jailbreak-ul e legal. Numai pentru smartphone-uri nu și tablete

În SUA, jailbreak-ul e legal. Numai pentru smartphone-uri nu și tablete

image

Conform DMCA, utilizatorii nu au voie să treacă de sistemele de protecție a dreptului de proprietate. Teoretic.

Pentru că, așa cum notează cei de la ars, între 1998 și momentul actual, Librarian of Congress din SUA au posibilitatea de a da seta excepții. Una dintre ele, ce va intra în vigoare în 28 octombrie permite jailbreak-ul pentru smartphone-uri DAR NU și pentru tablete. Mai hilar, aparatele cumpărate înainte de ianuarie 2013 pot fi deblocate prin jailbreak, celelalte nu. La fel, e legal să se extragă conținutul de pe DVD-urile protejate pentru a fi folosit în alte materiale video, DAR NU PE iPad de exemplu.

Se pare că și prin SUA sunt niște băieți care dau legi (aparent) după cum le bubuie prin cap. Chestiile astea sună tare familiar cu ceea ce întâmplă pe la noi (îmi vine în minte legea cauciucurilor de iarnă).

Vă las să citiți mai pe larg articolul dacă vă interesează mai multe detalii. Altfel, vă mai spun că posibilitatea de a debloca un smartphone atunci când doreai să treci la un alt operator a fost abrogată. Și la fel, nu e posibil să faci jailbreak la tabletă. Dar la un e-book reader da, ca poate fi strecurat destul de ușor în zona de smartphone-uri.

Ce îți e și cu legile astea. Făcute de unii pentru a proteja interesele altora. Aștept așa ceva și la noi.

via ars

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep