HomeFeaturedFocusNokia continuă căderea: 754 milioane USD pierdere în trimestrul trei din 2012

Nokia continuă căderea: 754 milioane USD pierdere în trimestrul trei din 2012

image

Colaborarea cu Microsoft încă nu dă roade și produsele din seria Lumia nu reușesc să se impună: rezultatul e unul dezastruos pentru Nokia care la aproape un an de la lansarea primului său smartphone Windows Phone, Lumia 800 e nevoită să anunțe că care o pierdere operațională de 576 milioane EUR pentru trimestrul trei din 2012. Rezultatele nu sunt chiar neașteptate, toată lumea, inclusiv Stephen Elop pregătind acționarii pentru așa ceva.

Lansarea de Nokia 920 și 820 din septembrie 2012, care încă nu s-a materializat în nimic – produsele nu sunt disponibile pe piață poate fi șansa de redresare. Până acum (un an) Nokia a vândut mai puțin de 3 milioane de unități Lumia, nici măcar cât a făcut iPhone 5 în primul weekend.

Speranțe pentru revenire sunt: odată cu lansarea Windows Phone și a Nokia Lumia 920/820 lucrurile se pot îmbunătăți. Diviziile au fost ajustate în termeni de cheltuieli și personal, produse noi și interesante au fost create. Rămâne să mai fie și vândute, ca dacă nu la anul Microsoft va trebui să își susțină mai puternic, în termeni financiari, partenerul finlandez.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

8 COMENTARII

  1. Pai ar trebui. Sa stii ca si acum pe langa HTC am un Asha 302, care e un telefon absolut corect. Si bateria tine o saptamana!! Daca ar aparea un urmas pentru E6, fara ecran touch dar cu QWERTY fizic as fi primul sa cumpar. Si cred ca ar fi marisoara coada…..
    Din 2006 incoace, de cand am facut review la 6820 intodeauna am avut cate un Nokia cu QWERTY complet si tare mult le-am iubit. Si toate functioneaza si azi.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep