HomeFeaturedFocusÎncă un Chromebook Samsung de 11.6. Mai interesează pe cineva?

Încă un Chromebook Samsung de 11.6. Mai interesează pe cineva?

image

Când toată lumea vorbește despre Surface, iPad mini și Windows 8 vine Google să arunce pe piață un Chromebook la 249 USD. E drept, în loc să îți iei un iPad mini, sau jumătate de Surface RT ai putea să iei un Chromebook …

Dar … merită?

Samsung Chromebook, adus la 249 USD, e un laptop de 11,6 inci, pe platformă ARM Cortex-A15, 2GB RAM și 16GB Flash. Rezoluția este de 1,366 x 768. Sistemul permite redarea de materiale 1080p si în dotare mai are și Bluetooth 3.0, un port USB 3.0 și unul USB 2.0 împreună cu 100GB gratuiți în Google Drive.

“the computer for everyone.”

Google îl poziționează ca un computer pentru toată lumea. Ieftin, bun. Pentru toți.

Numai că … în BestBuy și MediaMarkt am văzut oameni care veneau, se uitau la un Chromebook, se jucau puțin cu el și plecau acasă cu un iPad. Nimănui nu îi pasă de Chromebook sau Chrome OS.

De ce? pentru că încă lumea vrea să aibă un sistem pe care să aibă impresia că îl stăpânește, să îi placă cum arată și să fie ”sigură” că datele rămân stocate local.

E doar o iluzie, știu. De asta mă întreb care e rostul încă a unui Chromebook, pe ARM când nici măcar modelele mai puternice, cu procesoare ATOM nu s-au vândut. Ce are special noul Chromebook? Brandul Samsung – chiar cumpără cineva laptop-uri pentru că sunt Samsung?!

Ar putea fi un al doilea aparat, pe lângă primul. Da nici asta nu ține, că al doilea aparat e deja tableta, dacă nu te-ai orientat către un Surface ce îți dă și laptop și tabletă într-un singur produs.

 

Sundar Pichai, Vice președinte la Chrome and Apps scrie pe blog :

”Dacă v-ați gândit că e prea complicat sau prea scump să mai aveți încă un computer, sperăm că veți vrea să încercați noul Chromebook”.

WTF?! Câteodată mă întreb ce s-a ales de viziunea și strategia Google. Că în zona de mobilitate începe să dea rateuri. Android-ul nu reușește să se impună pe tablete, unde produse ca Asus Transformer sau Asus PadFone ar putea avea mai mult sens decât Chromebook-urile …

Pe engadget e prezentat deja și un handson:

Acum, pe bune. Vi se pare că are rost un astfe de produs?

via mashable

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep