HomeFeaturedFocusRecomandare: Nokia Xpress un browser cu compresie de date pentru Windows Phone

Recomandare: Nokia Xpress un browser cu compresie de date pentru Windows Phone

Nokia a adus pe platforma Windows Phone o aplicație proprie, denumită Xpress care înlocuiește browser-ul nativ Internet Explorer. Motivul pentru care veți dori să faceți rezidă în opțiunile de compresie existente în noul browser și care vă ajută să reduceți semnificativ traficul pe care îl faceți.

În mod automat browser-ul comprimă datele și poate să optimizeze traficul oferind un câștig de până la 15% – trafic și consum de energie. Traficul de date este raportat printr-un live tile ce poate fi pus direct pe ecranul principal.

Local pot fi salvate pagini pentru consultare ulterioară, offline – puteți folosi opțiunea să descărcați de pe WiFi materiale interesante pe care să le consultați ulterior. O treabă foarte cool e legată de opțiunea de salvare directă pe SkyDrive a unui film sau a unei poze, fără ca traficul dumneavoastră să fie afectat în vreun fel – salvarea se face automat, fără descărcarea pe smartphone.

Ce mi-a plăcut foarte mult este opțiunea de organizare a site-urilor pe funcția magazine – feed-urile rss sunt prezentate mai elegant. Vedeți în poza de mai jos despre ce vorbesc.

QuickLinks are rolul unei zone de tip favoritesc în care să fie plasate cele mai accesate link-uri. Tot din Xpress există și opțiunea Smart & Easy Discovery prin care se poate ajunge relativ simplu la conținut similar – se selectează un cuvânt și prin căutare contextuală sunt aduse rezultate relevante din Wiki, Bing sau YouTube.

Translations – opțiune disponibilă la un clic distanță, pentru orice pagină. Serviciul microsoft nu are din păcate și limba română prezentă în acest moment. Măcar pentru traduceri din rusă/germană către engleză poate fi folosit fără probleme.

Mi-a mai plăcut foarte mult și posibilitatea de partajare rapidă a unui link prin serviciile deja legate în Windows Phone.

Vă las să priviți un material video despre Nokia Xpress:

Descărcați Nokia Xpress de pe site-ul betalabs al Nokia.

Există totuși și un dezavantaj: Nokia Xpress pentru Windows Phone nu rulează decât pe aparatele din seria Lumia.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep