HomeFeaturedFocusUbuntu rulează pe Nexus 7 din doar câteva clicuri

Ubuntu rulează pe Nexus 7 din doar câteva clicuri

image

Unul din avantajele de a folosi produsele Nexus este acela că procesul de instalare a unor ROM-uri sau aplicații terțe e foarte facil. Tableta Google Nexus 7 vine cu Android Jelly Bean preinstalat dar de curând a primit suportul și pentru Ubuntu Linux. Canonical a creat un installer care pune automat Ubuntu pe Nexus 7.

Procesul se bazează pe deblocarea bootloader-ului și conectarea aparatului la o mașină ce are deja Ubuntu și de acolo printr-un simplu click se poate transfera Ubuntu, proces ce durează 10-15 minute. Partea bună este că Ubuntu va rula nativ pe Nexus 7. Partea proastă este că versiunea de Android va fi ștearsă și la nevoie va trebui reinstalată via fast boot.

Sistemul de operare Ubuntu ce poate rula pe Nexus 7 e încă în stadiul de teste și arată exact ca versiunea de desktop – niciun fel de optimizare touch nu este implementată, așa că s-ar putea să fiți puțin dezamăgiți.

Ideea este că dacă vă doriți, puteți pune Ubuntu pe Nexus 7. Ce obțineți? Dincolo de satisfacția că se poate, nu cred că aveți motive serioase să faceți instalarea: interfață optimizată nu există, nici aplicații. Și nici elementele de mobilitate asociate unei tablete: autonomie mai bună, conectivitate, senzori etc. nu cred că sunt implementate la un nivel ridicat de performanță.

Un material video detaliat vedeți mai jos:

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep