HomeFeaturedFocusApp Store-ul din Windows crește zilnic cu 500 de aplicații

App Store-ul din Windows crește zilnic cu 500 de aplicații

image

Planul Microsoft de a popula rapid Windows App Store pentru Windows 8 se pare că dă roade: cam 500 de aplicații noi sunt adăugate zilnic. Asta ar trebui să fie o veste bună pentru cei care au cumpărat sau doresc să își cumpere o tabletă Windows RT, singura platformă ce se bazează exclusiv pe aplicațiile disponibile în App Store. În România de săptămâna viitoare se va putea cumpăra Asus Vivo Tab RT.

Știți că Windows RT nu poate rula aplicațiile Windows clasice și că majoritatea minusurilor pe care utilizatorii le asociază cu Windows RT sunt legate direct de numărul mic de aplicații disponibile pentru platformă și calitarea lor. Microsoft spera la un număr rotund de 10,000 de aplicații în ziua lansării (26 octombrie 2012), lucru ce nu s-a întâmplat. Numărul a fost cu puțin peste 9000 conform WinAppUpdate.com.

În comparație, Microsoft e la început: în App Store-ul pentru iOS sunt aproape 700,000 de aplicații și puțin peste 550,000 în Google Play Store.

Totuși, vorbim de o platformă nouă, aflată la început. Așa cum pe Windows Phone a crescut constant numărul și calitatea aplicațiilor, nu văd de ce nu s-ar întâmpla asta și pe Windows RT/8.

Aplicații faine încep să apară zilnic – săptămâna trecută ziceam de Skype. Azi vă recomand clientul de știri Bento News, o soluție similară Flipboard, dar pe Windows RT și Windows 8. O să vedeți că merită să îl instalați.

image

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. Windows 7.5…adevarat.
    Si da…ii trasa de par. Si sa-ti explic si de ce:
    Am instalat saptamana trecuta un server la o firma. Din prima zi a avut 10 conexiuni la baza de date, in urmatoarele 3 zile a crescut la aproape 500. Adica cu 160 pe zi. Faza ii ca…in alea 3 zile am configurat toate sistemele sa se conecteze la noul server. Iar de vo 5 zile…nu am ai crescut decat cu 4 conexiuni in total.
    Asa-i si cu windows market…au pus angajatii microsof tool-urile lor…si gata…a crescut cu 500/zi (probabil au puns in 3 zile 1500 tool-uri).
    Hai sa lasam vo 6 luni…dupa care discutam de cresterea zilnica.
    Ce ma dreanjeaza ii maniera in care-s fac reclama: “Avem cea mai tare aplictie ce deseneaza pun punct…”

  2. @bolovan
    Pai hai sa iti explic: s-a lansat windows 8, cu noul sistem de instalare de aplicatii via Windows Store. Acum … nu prea sunt aplicatii, ca e un sistem luat de la zero.

    Acum, rata de innoire este de 500 de aplicatii pe zi. Poate sa creasca sau poate sa scada. Nu stim inca.

    Despre ce Windows vorbim cand ne referim la cota de piata? 8? 7? Windows Phone?

    In cazul Windows Phone, cota e undeva la 1,5%. Asta la doi ani de la lansarea primei versiuni de Windows Phone. Windows Store-ul de Phone a trecut de 120000 de aplicatii.

    Nu prea inteleg partea cu trasul de par … E o informatie pentru cei ce sunt interesati si pentru cei ce NU sunt interesati :).

    Eu folosesc Windows Phone. Imi place platforma si scriu despre ea. Nu vad de ce ar fi asta o problema?

  3. Je nu intelege…
    Hai sa facem o socoteala:
    500 aplicatii/zi, adica aproape 200.000 pe an. Adica in 5 ani ajunge android din urma.
    pe google play sunt aprox 200 aplicatii noi/zi
    Windows-ul are o octa de piata…aaa…are cota de piata? Eu nu cunosc nici un posesor de windows phone (si sunt minim 30 smartphone-uri in jurul meu)
    Android-ul are vo 50% din cota de piata…
    Nu pare cumva cam…tras de toate firele de par?

    Ii ca si cum ai spune ca burgundi vinde mai multe masini decat toyota.
    Io inteleg ca trebuie sa sustinem microsoft-ul ca sa nu-i scada profitul…indifierent de ce pseudo produse face…tar totusi…sa ramanem cu picioarele pe pamant.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep