HomeFeaturedFocusStudiu: cine utilizează cu precădere tablete și cine utilizează smartphone-uri

Studiu: cine utilizează cu precădere tablete și cine utilizează smartphone-uri

image

V-ați gândit până acum care este tipologia de consum pentru smartphone și pentru tablete? Ce tip de utilizator e înclinat spre tablete sau care este cel ce preferă un smartphone?

Compania Flurry Analytics a venit cu un raport în care se conturează un anumit trend de folosire a gadget-urilor: și tabletele se impun așa cum au făcut-o smartphone-urile cu ceva ani în urmă. Contează însă care e distribuția pe grupuri de vârstă.

Poate e logic, dar smartphone-urile sunt preferate de generația tânără: în media 30 ani, mobilă. Urmează apoi cei care preferă tableta – au trecut deja de 34 de ani. 75% dintre utilizatorii de smartphone-uri au sub 34 de ani. Și 66% din cei de tablete sunt peste 25 de ani. Se pare și că smartphone-urile au o rată puțin mai mare de acceptare și folosire în rândul bărbaților. La tablete, împărțirea e aproximativ egală.

Smartphone-urile sunt folosite în general pentru acces rapid la informație și de asta sunt folosite ceva mai multe aplicații – social media domină, tabletele sunt mediul de consum pentru media și entertainment.

image

Vă regăsiți în studiu? Eu nu prea.

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. De vazut (daca o exista) si o statistica similara, doar pentru Romania.
    Probabil ca exista o dinamica mai ales la primele intervale de varsta, la cei mai tineri.
    @TheTrooper: Iti dai seama ca unii nu au vazut in viata lor telefon cu disc, dar au smartphone. Pentru ei asa a inceput intercatiunea cu tehnologia pe zona asta a comunicatiilor.

  2. Foarte interesant! Ma surprinde intervalul 13-17 ani, care tine sus de tot procentul. Nu ma asteptam. Asta arata o directie clara a evolutiei omenirii, daca stai sa o rumegi putin.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep