HomeFeaturedFocusEveniment istoric: vom avea TMC în România

Eveniment istoric: vom avea TMC în România

Invitatie TMC

Mi-a șoptit o păsărică că în curând vom marca o premieră importantă în istoria serviciilor informatice din România: se va da drumul primului serviciu local TMC ce va furniza date în timp real despre starea drumurilor, condiții meteo și prezența radarelor.

Sistemele de navigație asistată de GPS care au receptor TMC vor putea să beneficieze de acest serviciu – încă nu știu dacă va fi sau nu gratuit. Aflăm săptămâna viitoare.

Despre inițiativa asta știu de mai bine de 2 ani. Mă bucur că acum poate fi arătată publicului.

Bravo celor implicați. Și sunt curios să văd cum funcționează dincolo de faptul că dacă este să vorbim sincer, utilitatea serviciului e diminuată drastic de inexistența unei rețele dezvoltate de drumuri. Cu alte cuvinte: e foarte bine că o să avem și noi TMC, intrăm în rândul lumii. Da la ce ne ajută să știm de exemplu că drumul București la Brașov e oprit la Sinaia din cauza unui accident, dacă nu avem rute ocolitoare funcționale?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. Cei implicati: Smailo GPS (prima firma de navigatia care a implicat acest sistem in Romania), AROBS furnizorul serviciului de monitorizare trafic, Be-Mobile Beligia, specialisti in sisteme de monitorizare fluxuri de date de trafic (car floating data),Suncart- firma de cartografiere, EuropaFM furnizorul de infrastructura RDS (acoperire in Romania 70%)
    Apropo de gropi se mai lucreaza…

  2. Era sa scap o prostie dupa ce am citi articolul… oricum apare o “pasarica” in el. Ce sa fac eu cu TMC-ul, la ce drumuri avem? De gropi o sa spuna ceva?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep