HomeOpiniiInternet Explorer 10 poate fi cel mai rapid browser. Mai contează pentru...

Internet Explorer 10 poate fi cel mai rapid browser. Mai contează pentru cineva?

image

Unul din subiectele preferate pentru controverse este eterna întrebare ”care e mai tare/mai rapid/mai frumos?”. În cazul browser-elor, ideea de rapid, frumos, sigur, diferă în funcție de cel ce face testul/analiza și ceea ce urmărește să scoată în evidență.

Știm cu toții că atunci când îți propui să ajungi la un anumit rezultat, poți crea scenarii de test care să aducă exact informațiile de care ai nevoie pentru a-ți susține cauza.

Dar nu despre asta vreau să vorbim aici.

Citeam deunăzi că o anume firmă New Relic (voi ați mai auzit de ea?) s-a folosit de datele agregate de la 40 miliarde de vizualizăride pagini web monitorizate în fiecare lună și a generat un raport în care arată care sunt cele mai rapide browser-e de pe piață, pentru zona Windows, Mac OS, sistemele de operare pentru smartphone-uri.

Pentru Windows, browser-ul care încarcă cel mai repede paginile și prin urmare declarat cel mai rapid este Internet Explorer 10, la diferență semnficativă de ocupantul locului doi, Internet Explorer 9. În testele sintetice folosite în general pentru review-uri, IE 10 stă bine, nu chiar așa de bine.

Nu contest analiza și nici câștigătorul – se poate să fie așa pentru că Internet Explorer 10 e un browser regândit, optimizat pentru HTML 5.

Ce vreau să vă întreb pe voi este: cât de mult contează viteza (aparentă) a browser-ului pe care îl folosiți acum? L-ați ales pe acest criteriu, indiferent care e el?

Pentru mine contează viteza, dar mai mult contează cum arată, cât de sigur este, ce opțiuni avansate îmi oferă, dacă are sau nu compatibilitate cu standardele web, e stabil și dacă are versiuni cross platform. Din mix-ul acestor elemente am ales Chrome ca și browser principal și Internet Explorer 10 ca cel secundar. Firefox nu e pe niciunul din sistemele mele, Opera doar pentru testele de compatibilitate.

Pentru Microsoft o astfel de confirmare venită din partea unui terț e un motiv de bucurie (pentru cine nu ar fi?), după foarte mulți ani de opinii negative, browser-ul său primind aprecieri. E un început bun pentru Windows 8, Internet Explorer 10 fiind preinstalat în două versiuni: clasic și METRO.

Eu folosesc Windows 8 de mult timp, dar IE 10 Metro nu m-a convins. E singurul browser disponibil pentru navigarea de pe Windows METRO (în special pe Windows RT) și asta face că voi fi obligat să îl folosesc pe viitoarea mea tabletă Windows RT. Măcar e rapid, nu?

În zona Mac OS, Chrome 19 e cel mai rapid, pe Linux la fel. Pentru platformele mobile, Opera mini conduce clasamentul.

via TC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. La mine pe Win7 cel mai rapid se incarca Chrome (ultima versiune). Sa fie oare din cauza ca il folosesc ca principal browser?
    Firefox se incarca la fel “de repede” ca si IE9, iar Opera este pe locul 2.
    Ce imi place la Chrome este ca salveaza tot ce tine de functionarea sa (setari, bookmarks) pe contul de Gmail si cand instalezi data viitoare (sau pe alt calculator) ai imediat la dispozitie datele.

    La testare proiectelor la care lucrez folosesc mai ales IE datorita uneltei extraordinare Developer Tools (disponibila apasand F12). Tot la testare mai folosc Firefox deoarece are niste unelte bune pentru a face teste pe JSON si REST + are Deceloper Toolbar care include o extensie pentru testare a website-urilor mobile. Uneltele din Chrome nu m-au convins deloc.

  2. @Ioane adevarul ii putin altfel…cate randeaza corect. La puterea de procesare din ziua de astazi…sincer eu n-am simti diferenta de viteza (folosesc FF…din puterea obisnuintei. la lucru am ca cpu un i7, acasa un AMD X2 245 la 2.9GH…n-am sesizat diferenta de viteza…mai folosesc si chrome…nici intre procesoare si nici intre browsere…am si cate 30 de taburi deschise)

  3. @bolovan
    Rapiditatea e o treaba relativa in cazul browser-elor si nu prea am vazut un benchmark complet care sa arate cu exactitate timpii de incarcare, randare etc.

    Mi-a placut asta cu predicator :).

    E un bug in frumosul produs wordpress legat de server-ul de trimitere. Nu am am avut inca timp sa investighez si sa repar. In weekend o sa rezolv. Mersi de atentionare.

  4. Dupa scrisoara primita de la microsoft cum ca trebuie sa-mi instalez windows-ul ca sa testez IE9…nu am mai fost curios.

    Any way…din cate am vazut…ii fulgerator de rapid IE-ul…da dump la elemente cu o viteza uluitoare. Se stie din testele vechi (daca-mi aduc aminte si tu ai avut un articol parca…pe cand nu erai un predicator microsoft…in care era fulgerator de rapid prin simplul fapt ca nu randa nimic…ceea ce nu ma mira..toate produsele microsoft sunt fulgerator de rapide si eficiente cand sunt oprite…mai putin in jocuri…unde cam da de pereti cu concurenta si cand ii functional…dar aici ii iar discutabil, in cazul meu, WoW-ul ii mai rapid sub linux decat sub windows)

    P.S. Si totusi…cand primim si noi ceva pe mail?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep