HomeTips & TricksRezolvare: fără sunet și microfon pe Nokia Lumia 800 … din cauza...

Rezolvare: fără sunet și microfon pe Nokia Lumia 800 … din cauza unei scame

image

Zilele acestea m-am lovit de o problemă deranjantă pe un Nokia Lumia 800: brusc, nu am mai putut să îl folosesc pe post de telefon pentru că nu mergea nici sunetul și nici microfonul. Pornea apelul telefonic și nu puteam fi nici auzit și nici nu auzeam nimic. Inițial m-am gândit că în urma contactului dur din cursul zilei de joi dintre Lumia 800 și ciment, în care unul din colțuri s-a deformat simțitor (vedeți în imaginea de mai jos) s-a desprins vreun conector legat de microfon și/sau difuzor.

WP_20121125_026

Vreo 3-4 resetări nu au rezolvat problema. Interesant era că atunci când conectam setul de căști Beats din dotare, aveam și sunet în ele și mergea și apelul telefonic.

Aproape că mă împăcasem cu ideea că trebuie să îl trimit la reparație când mi-a dat prin minte să dau o căutare pe Google. Automat mi s-a oferit un string lumia 800 audio problems, ce mi-a semnalizat că de fapt s-ar putea să fie o altă explicație pentru nefuncționarea sistemului audio al telefonului.

image

Rapid am găsit o explicație simplă (pe forumul Nokia): este foarte posibil ca pe smartphone să nu mai fie activ sistemul audio din cauza faptului că e o problemă software ce a activat automat modul hands free.

Mai mult, această problemă nu apare chiar aleator ci apare în urma folosirii unor căști – exact ceea ce făcusem eu înainte de a observa că nu mai funcționează cum trebuie smartphone-ul.

De ce se activează automat trecerea de pe modul normal pe handsfree? Pentru că smartphone-ul crede că jack-ul este încă acolo, când de fapt el nu este … Un senzor care trimite informații aiurea?

Se pare că da. Am luat frumos un ac de cusut și o lanternă și am explorat puțin slot-ul pentru jack-ul audio de pe smartphone. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut scame pe fundul său (port telefonul în buzunar, fără husă). Cu ajutorul acului am îndepărtat scamele și am repornit telefonu.

Surpriză: totul a reintrat la normal Smile și pot asculta și muzică și merge foarte bine și partea de telefonie.

Problema audio de pe Lumia 800 era de fapt o setare software, activată automat în urma faptului că senzorul din slot-ul pentru jack-ul audio raporta faptul că jack-ul ar fi acolo. Din cauza unei scame.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep