HomeTips & TricksTutorial: cum se instalează ICS și ROM-uri terțe via ClockworkMod Recovery pe...

Tutorial: cum se instalează ICS și ROM-uri terțe via ClockworkMod Recovery pe LG Optimus 3D

image

Optimus 3D este unul dintre cele mai bune smartphone-uri Android făcute de LG până acum – îl poziționez după Optimus 2X și înainte de Optimus Black în gama de aparate de la LG. Este un produs ce poate să afișeze imagini 3D pe display fără să fie nevoie de folosirea unor ochelari speciali.

Până acum suportul LG pentru oferirea de update-uri constante pe smartphone-urile Android nu a fost unul tocmai suficient și drept urmare utilizatorii au căutat soluții pentru a beneficia de noile versiuni de Android – Ice Cream Sandwich de exemplu.

Cum și eu sunt posesorul unui Optimus 3D m-am gândit că poate o să vă fie de folos următorul tutorial în care veți învăța cum puteți instala rapid un Android nou pe Optimus 3D.

ATENȚIE: înainte de a porni la treabă să fiți conștienți că există posibilitatea ca ceva să nu meargă cum trebuie și operația să nu fie finalizată cu succes, aparatul devenind neutilizabil. Pașii au fost testați și funcționează, însă nu vă pot oferi garanția că totul o să meargă prefect în orice situație. Dacă aveți și cel mai mic gram de îndoială, atunci NU aplicați sfaturile de mai jos.

Dacă aveți încredere în voi și în cunoștințele de Android, atunci să trecem la treabă.

1. Înainte de a putea să instalați ClockworkMod Recovery trebuie să obțineți acces pe contul root de pe Android. Operația în sine va duce la pierderea garanției. Se face relativ simplu: încărcați bateria telefonului, salvați tot ce aveți pe el. Descărcați de aici pachetul megatron. Activați USB debugging pe telefon și îl conectați la PC. Intrați în arhiva megatron_windows și rulați de acolo fișierul run.bat. Așteptați până programul își face magia și apoi verificați în lista de aplicații să fie prezent pachetul Superuser.

2. Descărcați pachetul Recovery Toolkit și extrageți fișierele din componența lui. Conectați iarăși telefonul la PC și verificați să fie activă opțiunea USB debugging (Menu, Settings, Applications, Development, USB Debugging).

3. Lansați interfața Toolkit și apăsați butonul Flash ClockWorkMod-Recovery. Urmăriți instrucțiunile de pe ecran până se termină operația. Acum sunteți pregătiți să puneți un ROM custom cu o versiune mai nouă de Android.

4. aici aveți o listă lungă de ROM-uri din care puteți alege ceea ce vă doriți. Decărcați imaginea dorită în format .zip, o copiați pe cardul telefonului și porniți ClockWorkMod ca să instalați ROM-ul.

Aveți la dispoziție mai multe variante de Ice Cream Sandwich pentru Optimus 3D (LG P920). Vă dau un sfat: citiți cu atenție descrierile să nu vă treziți după ce ați pus noul ROM că anumite funcții nu merg așa cum sperați.

Succes!

via theunlockr

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Salut,
    Si eu am tot un lg 3d si am incercat mai multe rom-uri dar de la ics si jelly bean nu merge nimik.Mi se stinge dupa cateva secunde sau nu am semnal.Daca ma poti ajuta si pe mine.

    Multumesc.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep