HomeFeaturedFocusA apărut noua ediție a Atlasului Digital al României

A apărut noua ediție a Atlasului Digital al României

adro3

Cea mai cuprinzătoare hartă GPS dedicată României, pe numele ei complet Atlasul Digital al României v5.10, RO.A.D.2013.10, îi va bucura pe pasionații de istorie cu o multitudine de reprezentări detaliate ale castrelor, cetăților și așezărilor fortificate din trecut.

Plusurile pe care acest update le aduce faţă de ediţia precedentă sunt: peste 22.488,79 de kilometri de drumuri, ridicând acoperirea în teritoriu la un total de 289.750,79 km de căi de comunicaţii, acoperire îmbogăţită în judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Iaşi, Teleorman, Galaţi şi Botoşani, un număr de informaţii de tip punct care se ridică în această ediţie la 332.233 de puncte împărţite în 455 de categorii.

ROAD2013.10 este singura hartă de navigaţie din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă – la nivel inclusiv de drumuri de pământ şi poteci – cu adrese poştale de o precizie neegalată, oraşe cu blocuri 3D şi modele minuţios realizate la construcţii vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual. Actualizările la hartă sunt constante şi consistente de la o ediţie la alta şi sunt documentate în Jurnalul Hărţii, în care sunt trecute contribuţiile şi autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum şi denumirile localităţilor şi planşelor afectate.

adro2

Faţă de hărţile standard de pe piaţă, Atlasul Digital al României are un grad de actualitate fără egal, în această ediţie aflându-se în premieră autostrada A1 între Giarmata şi Izvin şi A1 între Deva şi Simeria, noua centura a Ploieştiului şi pasajul rutier de la Metro, centura Ocolitoarea Mică a oraşului Săcele, Pasajul Colentina-Pantelimon din Bucureşti, drumul expres de acces la Uzinele Dacia Renault din Mioveni şi centura oraşului Iaşi, precum şi revizii de esenţă a numerotării poştale din Bucureşti, Constanţa şi Urziceni.

A fost explicitat accesul la majoritatea centrelor comerciale mari din țară, au fost adăugate sensuri unice noi şi 105 sensuri giratorii noi apărute între timp. Galeria modelelor 3D s-a îmbogăţit cu reprezentarea detaliată a bisericilor evanghelice fortificate din Prejmer şi Câlnic, monumente aflate pe lista patrimoniului mondial UNESCO din România. În Delta Dunării a fost actualizat accesul maritim pe unele canale şi s-au adăugat toponime şi puncte de interes.

adro1

Pasionaţii de istorie vor descoperi în această ediţie în premieră elementele de detaliu ale aşezărilor fortificate e-neolitice ale Culturii Precucuteni II de la Poduri – Dealul Ghindaru, Culturii Cernavoda I de la Râmnicelu-Movila Popici, Culturii Vinca de la Miercurea Sibiului – Petriş, ale Culturii Cucuteni de la Scânteia – Dealul Bodeştilor, ale aşezărilor fortificate de epoca bronzului cultura Costişa-Monteoru de la Poduri – Dealul Ghindaru, ale castrelor romane legionare de pământ (şi thermae-lor) Agnaviae de la Zăvoi şi Bersobis de la Berzovia, ale castrului legionar de piatră, complexului termal şi amfiteatrului roman Micia de la Veţel, precum și ale multor alte așezări istorice din diferite perioade de timp.

Ediţia actuală are 503 MB mărime şi rulează exclusiv pe echipamente de navigaţie Garmin, o listă a acestora fiind disponibilă aici. Prețul Atlasului Digital al României v5.10, RO.A.D.2013.10 este de 475 Lei fără TVA și va fi disponibil pe www.garmin.ro începând din 20 decembrie. Partenerul oficial al Garmin pentru România este Sheeba Distribution.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep