HomeFeaturedFocusiPad-uri pentru studenți. În țările calde, deocamdată.

iPad-uri pentru studenți. În țările calde, deocamdată.

iPad_as_e-reader_610x355

Abia am povestit despre intenția celor de la Google, ca împreună cu Asus să aducă prețul pentru Nexus 7 la niște valori incredibil de mici, și iată că o altă veste din zona tabletelor pare să ne confirme că aceasta este ordinea firească în care evoluează lucrurile.

O universitate din Australia și-a anunțat intenția de a achiziționa în anul care vine nu mai puțin de 11.000 de tablete iPad pentru studenți și membrii ai facultății, cu scopul de a oferi suport complet pentru metode inovative de transmitere a cunoștințelor dinspre profesori spre elevi. Este vorba despre University of Western Sydney, care prin vocea unuia dintre oficialii săi a afirmat că odată cu revoluția digitală, care modifică modul de interacțiune dintre oameni, este cazul ca și modalitatea de predare în instituțiile de învățământ să evolueze. În această direcție, device-urile mobile au un rol important și tocmai de aceea, strategia celor de la University of Western Sydney se bazează pe ele.

Chiar dacă nu este primul caz de instituție de învățământ care recurge la astfel de instrumente, se pare că este prima oara când se intenționează dotarea tuturor studenților cu un astfel de device. Așa cum spuneam, este o intițiativă lăudabilă, firească și care cu siguranță va face parte dintr-un lung șir de astfel de adaptări. Tranziția dinspre hârtie spre digital a devenit deja o certitudine, singura variabilă fiind viteza cu care se va desfășura.

Sunt convins că mai devreme sau mai târziu vom avea și noi parte de astfel de acțiuni, chiar dacă la o scară mult mai mică. Poate că noile autorități, dupa o perioadă în care ar trebui să așeze lucurile într-un făgaș normal și în educația din România, se vor inspira din astfel de fapte și vor acționa în consecință.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep