HomeFeaturedFocusCum partajați o conexiune la net via WiFi pe Windows 8

Cum partajați o conexiune la net via WiFi pe Windows 8

image

Hibridul Windows 8 are încă foarte multe aspecte lăsate în stadiul de ”dezvoltare” ca să ne exprimăm frumos. Una dintre ele este facilitatea de a partaja o conexiune la net via WiFi. Mai simplu spus: Windows 8 nu are opțiune nativă care să permită transformarea sistemului într-un router WiFi.

Că Microsoft nu oferă o soluție nativă nu trebuie să fie un împiediment în fața celor ce trebuie să rezolve o problemă punctuală. Amintiți-vă că de fapt Windows 8 este totuși un Windows 7 cu o interfață pentru tablete. Înseamă că aplicațiile vechi vor funcționa. Și asta ne duce cu gândul la Wi-Fi HotSpot Creator, un progrămel clasic de transformare a PC-ului în router. Mergeți pe site-ul producătorului (adică http://www.wifihotspotcreator.com/download.html) și descărcați aplicația. O instalați și apoi o lansați.

Acum alegeți un nume pentru conexiunea pe care o veți crea, puneți o parolă și la final selectați interfața prin care se va da accesul la net. Merge foarte bine pentru partajarea pe WiFi a unui acces la net via LAN.

image

Simplu și eficient. Pentru momentele în care sunteți în concediu și în camera de hotel nu aveți decât LAN, transformarea PC-ului cu Windows 8 în router e cea mai simplă/ieftină soluție de a da acces la internet și celorlalte dispozitive.

Wi-Fi HotSpot Creator se poate descărca de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep