HomeFeaturedFocusNoi detalii despre tableta celor de la Nokia

Noi detalii despre tableta celor de la Nokia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aşa cum am amintit cu ceva timp în urma, finlandezii de la Nokia au în plan ca în viitorul apropiat să lanseze pe piaţă o tabletă. Pe măsură ce mult aşteptata lansare se apropie (zvonurile o plasează la undeva în primul trimestru al anului viitor, poate chiar în Februarie, la Mobile World Congress), apar şi noi detalii legate de ea. Chiar dacă neoficiale, ştim cu toţii cum funcţionează mai nou acest instrument de marketing, al surselor neoficiale sau al scăpărilor „accidentale” de informaţii. Oricum, un oficial din partea Nokia se pare ca nu a dorit nici să confirme, dar nici să infirme aceste zvonuri.

Astfel, pe lângă câteva detalii tehnice, precum prezenţa unor port-uri USM şi HDMI, sau confirmarea displayului de 10.1 inchi, aflăm şi că o mare parte din atenţia inginerilor de la Nokia este îndreptată asupra unei huse cu tastatură şi cu extensie de baterie pentru această tabletă. Care se spune că va asigura până la 10 ore de funcţionare pentru acest device. În plus, încă două port-uri USB plasate pe această husă vor asigura un plus de conectivitate.

Dacă la început trăiam cu o senzaţie că există un fel de respect tacit între Nokia şi Microsoft, şi că lansarea tabletei primilor încearcă să nu interfereze prea mult cu planurile Microsoft pentru tableta lor Surface, se pare totuşi că vom asista la o competiţie deschisă între cele doua, pe zona de tablete ce funcţionează cu sistem de operare Windows, dar şi la o bătălie mult mai grea în încercarea de a câştiga cotă de piaţă pentru acest segment de tablete, în detrimentul iPad-ului sau al tabletelor cu Android.

Se adaugă aici si o luptă a celor de la Nokia cu propriile strategii de produs şi care ar trebui să fie prima bătălie câştigată, pentru a garanta un viitor cu nuanţe de roz pentru noul produs. Şi din această strategie, cu siguranţă ar trebui schimbată politica în ceea ce priveşte pieţelemai puţin importante până acum, cum este şi exemplul României. Cred că toată lumea ar avea de câştigat.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep