HomeGames ArenaFarmville strică modelul Free2Play

Farmville strică modelul Free2Play

Planetside-2-wallpaper

Odată cu lansarea lui PlanetSide 2 ca un joc gratuit, ce s-a bucurat până acum de un succes suficient de mare încât să omoare serverele europene încă din prima zi, au apărut și discuțiile legate de modelul de afacere al jocului, Free2Play fiind predominant văzut într-o lumină nefavorabilă, și numit adesea Pay2Win.

John Smedley, presedintele celor de la SOE, producătorii jocului, a încercat să lămurească această chestiune într-un interviu pentru PC Gamer, în care a oferit exemple favorabile pentru acest model, cum ar fi marea majoritate a jocurilor on-line din Asia, și desigur, League of Legends, ce a devenit un gigant cu mai bine de 70 de milioane de jucători înregistrați.

Dar reputația proastă tot există, iar Smedley a aruncat o parte din vină pe Zynga, producătorul celebrului FarmVille.

farmville

În opinia sa, obiceiul acestei companii de a lansa produse de monetizare, care cu greu pot fi numite jocuri, a provocat daune însemnate pentru percepția acestui concept, chiar dacă există numeroase jocuri reale, de calitate, ce se folosesc de modelul Free2Play.

Totuși, nu putem pune toată vina în spatele celor de la Zynga, numeroși operatori de MMO-uri aplicând tactici foarte murdare, cum ar fi să nu permită unui personaj să alerge până nu ajunge la un anumit nivel dacă nu achită o taxă; pe de altă parte însă, jocurile pe care aceștia le întrețin chiar pot fi numite jocuri.

Material preluat de pe www.games-arena.ro

2 COMENTARII

  1. Subtil atacul la SWTOR, dar nu e asa. Faza cu alergatul nu te deranjeaza aproape de loc. Pierzi 10 minute in plus la 3-4 ore de joc. In general nu alergi.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep