HomeFeaturedFocusHackerul care a răspândit poze cu Scarlett Johansson, trimis după gratii

Hackerul care a răspândit poze cu Scarlett Johansson, trimis după gratii

StructuresMansfieldReformatoryPrisonGates

Christopher Chaney pe numele său real, “Hollywood Hacker” după supranumele pe care și l-a atras prin acțiunile sale, este cel care, în decursul unei perioade de aproape un an, s-a îndeletnicit cu spartul căsuțelor de mail ale mai multor celebrități și cu răspândirea pe Internet a materialelor incendiare pe care le-a găsit prin incursiunile sale. Fapte care, cel puțin în ochii unora, l-au făcut un erou.

Printre numele grele ale căror căsuțe de mail au fost accesate, se numără Christina Aguilera, Mila Kunis sau Scarlett Johansson, dar, conform procurorilor care au anchetat cazul, se pare că peste 50 de adrese de mail i-au căzut pradă.

SONY DSC

Distracția pare să îl fi costat scump pe acest domn, el primind o pedeapsă de 10 ani de inchisoare. Cu executare, ar trebui specificat pentru cei obisnuiti cu stilul mioritic al judecătorilor, care acordă mai mulți ani cu suspendare decât reali. Dacă adăugăm și o amendă de 150.000 de dolari, cred că l-au cumințit definitiv.

Nu pot să nu îmi aduc aminte că și la noi a existat un caz similar. Un așa zis hacker a spart câteva conturi de Facebook și a raspândit poze mai mult sau mai puțin compromițătoare cu diverse prezentatoare de pe la noi. Asemănările între cele două cazuri se opresc aici. Nici măcar numele real al făptașului nu se cunoaște, cu atât mai puțin detaliile legate de procesul acestuia. În schimb, pozele deocheate au circulat cu o viteză amețitoare, principalul motor al acestei moriști fiind tocmai o parte din media. Despre pedeapsa pe care a primit-o, nimic. Asta presupunând că procesul său a avut vreun fel de finalitate.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep