HomeFeaturedFocusSmartphone-uri Samsung vulnerabile în fața atacurilor malware

Smartphone-uri Samsung vulnerabile în fața atacurilor malware

android-broken

Un dezvoltator de aplicații pentru smartphone-uri spune, prin intermediul unui post pe XDA Developer Forum, că a identificat câteva găuri de securitate la mai multe modele de aparate Samsung, care expun aceste device-uri la atacuri de tip malware. În varianta cea mai pesimistă, acest lucru poate periclita confidențialitatea datelor conturilor bancare ale proprietarilor sau a altor informații sensibile, oferind atacatorilor acces la ele.

Această deficiență de securitate a fost identificată pe aparate Android care se bazează pe procesoare de tip Exynos 4210 și 4412. Dintre cele mai cunoscute, le amintim pe Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy SIII și Samsung Galaxy Note II. Această atenționare a fost certificată și de către Joseph Hindy, XDA Developer, care spune că a atras atenția asupra acestui fapt inclusiv inginerilor de la Samsung.

Chiar dacă deocamdată nu au fost raportate incidente cum că această posibilă deficiență de securitata a fost și exploatată, este bine să fim preventivi. Tocmai de aceea, chiar și pe formul XDA, a apărut un cod care remediază parțial această scăpare și oferă o protecție crescută utilizatorilor.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep