HomeFeaturedFocusO super idee: cum creezi un cod QR pentru accesul automat la...

O super idee: cum creezi un cod QR pentru accesul automat la WiFi-ul de acasă

image

Una dintre cele mai faine idei de folosire a codurilor QR pe care le-am văzut în ultima vreme e de departe soluția rapidă de oferire a accesului prietenilor/oaspeților în rețeaua WiFi de acasă. Faci niște setări corecte, generezi un cod QR personalizat și îl lași la vedere în casă. Cine vrea net nu are decât să scaneze codul cu un smartphone (Android) și va primi instant datele dorite, fără să mai deranjeze gazda cu întrebări de genul: ai net, îmi dai și mie parola?

Poți să te folosești de opțiunea asta mai ales dacă ai un router deștept ce știe să creeze rețele Guest, izolate de cea principală în așa fel încât să îți poți ține în siguranță fișierele de prin rețeaua de acasă.

Varianta de oferire a informației prin cod QR mi se pare una elegantă și rapidă. În plus, îți poate adăuga o notă de ”cool” casei.

Vă atrage ideea? Pe site-ul acesta puteți să faceți toate setările necesare pentru a obține codul QR dorit pe care apoi să îl puteți tipări chiar și sub forma unui tablou dacă nu vreți doar un simplu tag.

Ce ziceți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep