HomeFeaturedFocusUrmătoarea frontieră pentru NFC: autoturismele

Următoarea frontieră pentru NFC: autoturismele

image

După plățile electronice (ce încă nu reușesc să prindă cota de piață dorită), cheile pentru camerele de hotel, legarea dispozitivelor periferice via NFC, apare acum o nouă posibilă aplicabilitatea: folosirea smartphone-urilor cu NFC pe post de chei electronice pentru mașini. Hyunday a anunțat recent că dorește să încorporeze tehnologia NFC în mașinile proprii în următorii ani. Noul concept Connectivity va permite șoferilor să controleze un număr mare de setări ale mașini printr-un smartphone echipat cu NFC.

Deschiderea/închiderea ușilor prin simpla plasare a smartphone-ului pe un tag NFC, pornirea autoturismului va elimina nevoia de chei. În plus se va putea sincroniza automat și conținutul digital (muzică, contacte, poze, etc.) alături de setări personalizate gen temperatură, poziția scaunului și a volanului etc. Și ca dotarea să fie completă, soluții de încărcare wireless vor fi instalate pe noile mașini.

Toate astea începând cu 2015, dacă lucrurile vor merge bine. Până la urmă se pare că nu e chiar degeaba NFC-ul pe smartphone-uri. Până la urmă vine cineva cu o idee care începe să facă atractivă funcția pe care, deocamdată, cam dăm banii degeaba.

E totuși un element care trebuie luat în seamă: vor utilizatorii să aibă așa ceva? Tot ce e legat de siguranța mașinii să fie accesibil printr-un smartphone, foarte ușor de rătăcit pe unde te aștepți mai puțin? Sau mai rău, să se blocheze când ai mai multă nevoie?

Ați folosi?

via bgr

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep