HomeFeaturedFocusTabletele Android prind tracțiune și pot detrona iPad-urile în 2013

Tabletele Android prind tracțiune și pot detrona iPad-urile în 2013

image

ABI Research a dat publicității un studiu conform căruia tabletele Apple au reprezentat doar 55% din vânzările de pe trimestrul 3 din 2012. E cea mai mică valoare de când a fost introdus iPad-ul și arată că piața de tablete începe să se polarizeze, și la fel ca pe zona de smartphone-uri, Android-ul crește.

În acest trend, diferența de 15% ar putea fi acoperită de Android într-un timp foarte scurt – asta în condițiile în care Windows RT nu va avea un cuvânt de spus (cu cele doar 4 milioane de tablete Surface comandate de Microsoft pentru toamna lui 2012, nu văd cum s-ar putea schimba ceva din termenii ecuației).

Interesant este că deși Android pe tablete nu este deloc un sistem de operare matur, piața este în creștere. Explicația poate veni de la succesul înregistrat de Amazon cu tabletele sale din seria Kindle, motorizate de Android și lansarea de curând a seriei Nexus 7 și Nexus 10, care poate revigora piața prin prețurile atractive.

Rămâne de văzut dacă lupta Apple vs Google poate fi în vreun fel influențată de intrarea pe piață a tabletelor Windows RT.

via ABI Research

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep