HomeFeaturedFocusCălătoriile Fly Taxi plătibile prin SMS

Călătoriile Fly Taxi plătibile prin SMS

imageimage

Orange împreună cu Netopia au introdus în România un serviciu de plată prin SMS a călătoriilor făcute cu Fly Taxi. Pentru asta e nevoie să fie instalată aplicația pentru smartphone Android sau iOS prin care se poate comanda și taxi-ul dorit.

„Această opțiune este disponibilă doar abonaților sau utilizatorilor de cartele PrePay din rețeaua Orange. Valoarea călătoriei plătită de utilizator prin SMS va apărea în următoarea factură, dacă plata a fost făcută de pe un abonament, sau aceasta va fi scăzută din creditul inițial – în cazul în care a fost realizată de pe un telefon cu cartelă PrePay”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Modul de funcționare e relativ simplu: se detectează automat locația folosindu-se receptorul GPS de pe smartphone (dacă nu e posibil acest lucru trebuie introdusă manual). Acesta va fi punctul de plecare. Apoi se selectează destinația și aplicația va calcula automat costul călătoriei și este afișat indicativul maşinii şi i se cere clientului confirmarea pentru plata direct cu telefonul. Ulterior, clienţii primesc prin SMS confirmarea plăţii.

Una din opțiunile interesante este că serviciul este disponibil și din străinătate și permite comandarea și plata călătoriei în avans cu programarea zilei și locului de preluare din București. În cazul celor care solicită un taxi la terminalul Sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, clienții sunt așteptați de către şoferul taxiului cu o pancartă pe care le este scris numele.

În ceea ce privește valorile călătoriilor cu Fly Taxi, acestea au fost stabilite în funcție de zonele de transfer, în număr de patru: zona 1 – nord, zona 2 – centru, zona 3 – dintre centru și periferie și zona 4 – periferie (Vestul, Sudul și Estul Bucureștiului).

Sună bine opțiunea – știu că de exemplu la Londra după ce faci o comandă pentru un taxi primești automat pe SMS numărul taxi-ului și ora estimată la care acesta va ajunge. Accesibilitatea unui astfel de serviciu poate fi unul din motivele de afinitate pentru o companie de taximetrie sau alta.

Sunt curios dacă într-adevăr funcționează și ce tarife se practică. Cu prima ocazie când voi ajunge în București o să încerc.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. Pai vor lua, daca li se va da 🙂 – cand achiti cursa cash nu ai incotro, nu are marunt, nu are bancnote de 1 leu, nu are ……, in cazul de mai sus, e strict alegerea clientului.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep