HomeFeaturedFocusCum să fii un inginer software de succes

Cum să fii un inginer software de succes

hammock

În primul rând ar trebui lămurită puțin noțiunea de “succes”. În cazul nostru succes înseamnă un job în Statele Unite, cu un salariu anual de șase cifre, exprimat în dolari.

În momentul în care cele de mai sus sunt deja îndeplinite, este firesc să începi să îți pui problema timpului liber și a confortului personal. Asta se pare că a făcut și eroul nostru principal, iar soluția pe care a găsit-o este una genială. Dacă în ceea ce privește confortul personal, a fost ajutat de compania care îl angajase (se pare că este un nume foarte mare din Statele Unite), care i-a permis să lucreze remote, de acasă, omul a trebuit să se descurce singur atunci când a venit vorba de timpul său liber.

Iar soluția găsită a fost una sclipitoare. A angajat o firmă din China care îi rezolva toate sarcinile de serviciu contra unui tarif care, ne informează cei de la BBC, reprezenta a cincea parte din salariul său. Următorul pas a fost unul logic: le-a trimis celor din China coordonatele sale, pentru ca aceștia să se poată loga direct la serverele companiei și să rezolve sarcinile primite. Omul nu voia să fie deranjat, și mi se pare logic și conform principiului “dai un ban, dar stai în față”!

Credeți că s-a oprit aici? Nici vorbă. Conform celor de la Verizon, care au fost chemați să identifice conexiunea din China, care s-a descoperit accidental, fiind confundată cu un malware, există indicii că omul nostru a prins gustul profitului enorm și că lucra în același sistem pentru mai multe companii software din zonă.

Pentru că până la urmă această schemă a fost depistată (și cred că dacă era puțin mai atent ar fi avut încă viitor pentru toată minia-facerea pe care o dezvoltase), eroul nostru a fost demis fără prea multe discuții. O manevră total greșită din partea companiei. Dacă mă întrebați pe mine, trebuia promovat, pentru că tocmai a descoperit o modalitate de business cu un potențial uriaș pentru compania la care lucra. Sunt curios cam cât o să dureze până vor lucra la modul oficial cu cei din China, sau cât va dura până când personajul central al scurtei noastre povestiri va deveni un business man de succes în domeniul outsourcing-ului.

2 COMENTARII

  1. Un bleg sa fim seriosi. Orice firma care se respecta are o politica de securitate. Pana la urma orice fel de “inginerie” de acest gen va fi descoperita mai devreme sau mai tarziu. Si poate pe langa concediere mai infunzi o puscarie sau o amenda ca nu face cat ai “castigat”.
    Sa ai succes nu inseamna sa lucrezi ca apucatul ore in sir sa arati “harnic”. Ori esti suficient de destept sa ai o idee sclipitoare si atunci ai marcat, ori incepi sa te misti ici si colo, cunosti oameni si proiecte si incet incet.. ajungi bine. Cu certitudine insa daca vei sta in spatele unui birou, uitat de lume cu anii..probabilitatea de a fi “de succes” va tinde catre un zero admirabil. Concluzia: “Change is always good!” 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep