HomeFeaturedFocusFacebook, datele sale financiare și alte informații

Facebook, datele sale financiare și alte informații

mark-zuckerberg

Pentru că este acea perioadă în care toate marile companii își fac publice cifrele financiare pentru anul care s-a încheiat, nu puteam să trecem cu vederea tocmai Facebook. Mai ales că au ieșit puțin din tipare și au pus accentul pe câteva cifre interesante legate de utilizatorii platformei sociale, lăsând în plan secundar realizările financiare. Se pare că CEO-ul și co-fondatorul Mark Zuckerberg, cel care a prezentat cifrele, a reușit să își impună stilul modest și retras.

Și au făcut acest lucru cu toate că nici cifrele financiare nu sunt deloc modeste, compania reușind să depășească previziunile analiștilor și să adune doar în ultimul trimestru al anului venituri de aproape 1,6 miliarde dolari din care să sintetizeze un profit de 64 de milioane de dolari. Ce este interesant de remarcat, din veniturile de aproape 1,6 miliarde de dolari, peste 1,3 miliarde sunt realizate din publicitate.

Un alt aspect important prezentat în cadrul evenimentului este creșterea înregistrată din zona de mobile, de nu mai puțin de 57 de procente față de anul anterior. În ceea ce privește cifrele legate de utilizatori, Facebook are peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună, 618 milioane de utilizatori activi zilnic, 680 de milioane de utilizatori de pe dispozitive mobile într-o lună. Toate măsurătorile au fost făcute pe luna Decembrie a anului trecut.

Pentru entuziaștii visători, în cadrul aceluiași eveniment, Mark Zuckerberg a dezmințit categoric zvonurile conform cărora Facebook plănuiește să lanseze un smartphone propriu. Și cred că pe bună dreptate. O astfel de mișcare ar aduce niște riscuri destul de mari.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep