HomeFeaturedFocusGoogle declară război Microsoft pentru Windows Phone

Google declară război Microsoft pentru Windows Phone

image

După ce acum câteva zile Microsoft s-a plâns că Google nu îi oferă suportul necesar creării unei aplicații complexe, dedicate browsing-ului YouTube de pe Windows Phone, urmată apoi de anunțul Google legat de încetarea furnizării serviciului Active Sync începând cu 1 februarie 2013 pentru sincronizarea email-ului, contactelor și calendarului, în acest weekend serviciul Google Maps nu a mai fost disponibil utilizatorilor de Windows Phone.

Inițial Google a spus că e vorba despre faptul că serviciul Google Maps este optimizat pentru browser-ele WebKit și cum Internet Explorer 10 mobile nu este un WebKit, nu poate folosi optimizarea. Asta explică doar parțial de ce o accesare a maps.google.com de pe Internet Explorer 10 mobile de pe Windows Phone 8 are ca efect redirectarea și afișarea homepage-ului motorului de căutare Google în loc de Maps.

Interesantă schimbare de politică din partea Google, ce în mai 2011 spunea prin vocea lui Alireza Ali, Software Engineer, într-un post pe blog-ul Google că serviciul Maps este disponibil pentru orice platformă mobilă, indiferent de tipul de smartphone.

Google Maps for mobile browsers is platform independent – you will always get a consistent experience and the latest features without needing to install any updates, no matter what phone you use.

Mai vreau să menționez că deși Google susține că imposibilitatea de folosire a serviciului Maps pe Windows Phone se datorează faptului că Internet Explorer 10 mobile nu este un browser WebKit, problema este mult mai complexă. Rafael Rivera, cunoscut pentru mai multe hack-uri și dezvăluiri despre platforma Windows a făcut un artificiu prin care a schimbat într-un request datele de indentificare ale browser-ului IE 10 mobile cu cele din Chrome, dar a lăsat identificatorul pentru sistemul de operare.

image

Rezultatul a fost că în continuare serviciul nu este accesibil, deși ar fi trebuit să devină accesibil dacă filtrarea s-ar fi făcut doar după identificatorul de browser.

Există totuși un hack prin care se poate folosi în continuare Google Maps pe Windows Phone: în loc de maps.google.com folosiți link-ul google.com/maps?ui=maps. Se încarcă Google Maps însă experiența este jalnică și nu o recomand.

wp_ss_20130107_0001wp_ss_20130107_0002

Acum, dacă Windows Phone este o platformă atât de nesemnificativă și fără viitor în opinia Google, de ce atâta efort să genereze probleme actualilor utilizatori?

Da, există oricând varianta Bing Maps care în SUA este peste ceea ce oferă Google Maps în momentul de față. Din păcate pentru utilizatorii din Europa, printre care mă număr și eu, Bing Maps stă destul de slab la capitolul reprezentare și din cauza asta alternativa este Google Maps. Sau Nokia Maps pentru cei ce au un aparat Lumia.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep