HomeFeaturedFocusLinux (Android mai exact) domină piața de aparate consumer

Linux (Android mai exact) domină piața de aparate consumer

image

Cu 42% din cota de piață pentru aparatele consumer, Android este regele sistemeler de operare mobile. Conform unei analize IDC și Goldman Sachs, Microsoft a scăzut de la o incredibilă cotă de 97% în zona sistemelor din zona consumer în anul 2000 la doar 20%.

image

În timp ce Apple, de la 7% a reușit o creștere fenomenală până la aproape 24%, peste ceea ce deține acum Microsoft.

Adevăratul pion este însă Google cu Android, sistemul de operare bazat pe Linux, care de l nimic în 2007 a sărit la 42% la finalul lui 2012. Vedeți în graficul de mai sus atât cotele de piață măsurate cât și extimările pentru următoarea perioadă. Cu peste 500 de milioane de aparate ce rulează Linux și încă 1,3 milioane de produse activate zilnic, Android e pe val.

Toatele cotele de piață Microsoft, Apple și Google sunt în creștere în detrimentul … altora. Se pare că până în 2016 piața se va cristaliza în jurul iOS, Windows și Android.

Și toate astea se întâmplă numai pentru că Apple a venit și a schimbat modul de consum pentru aparatele de tip computing de la PC către tabletă și smartphone, iar Google a venit cu Android și a democratizat accesul.

image

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep